Lody klonowe z cynamonowo-orzechowymi Pralinkami i żurawiną
Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1863 kalorie, 15g białka, oraz 95 g tłuszczu. Na 9,03 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 74 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz syrop klonowy, skrobię kukurydzianą, syrop kukurydziany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Lody Klonowe Cynamonowe - Zbierz Zdrowie, Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, oraz Lody Cynamonowe: Bogate Włoskie Lody dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść żurawinę w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Rozgrzej sok żurawinowy na małej patelni z sosem, aż bąbelki zaczną tworzyć się wokół krawędzi patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok żurawinowy
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
W małej misce wymieszać pekany, brązowy cukier, miód, masło, cynamon i 1/8 łyżeczki soli. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Cynamon
Masło
Orzeszki Pekan
Miód
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Rozłóż orzechy w jednej warstwie na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
4
Piec przez 8 minut. Przesuwaj nakrętki widelcem, aby nie zbrylały się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Piec 2 Więcej minut, przenieść orzechy wokół ponownie, a następnie gotować 2 lub 3 więcej minut. Orzechy będą wyglądać bąbelkowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Przesuwaj je kilka razy podczas procesu chłodzenia, aby nie przyklejały się do siebie w jak największym stopniu. Po ugotowaniu połamać duże grudki palcami. Odstawić z jak najmniej orzechów dotykając, jak to możliwe.Zrób lody: do połowy napełnij dużą miskę lodem i wodą; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Woda
Orzechy
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Piekarnik
7
Wymieszać 2 uncje mleka ze skrobi kukurydzianej w małej misce. Mieszaj, aż do całkowitego i płynnego włączenia; Ustaw aside.In oddzielna średnia miska ubić mascarpone i pozostały ¼ łyżeczki soli razem, aż dobrze włączone; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Mascarpone
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
8
Śmietanę wymieszać z syropem kukurydzianym do wylewanej miarki; odstawić.Doprowadzić syrop klonowy do wrzenia w dużym rondlu ustawionym na średnim ogniu. Gdy zacznie się gotować, obniżyć ogień do średniego i gotować przez około 8 minut. Zmniejszy się o około połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Klonowy
Syrop Kukurydziany
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Patelnia Z Sosem
9
Wyjąć z ognia i stale mieszając, powoli wlać mieszankę śmietany i syropu kukurydzianego, a następnie dodać pozostałe mleko.Doprowadzić do wrzenia toczenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Krem
Mleko
10
Usunąć z ognia i stopniowo mieszać w mieszaninie skrobi kukurydzianej. Wróć do ognia i pozwól mu wrócić do wrzenia, ubijając cały czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
11
Wyjąć z ognia i ostudzić około 2 minut, a następnie stopniowo ubijać gorącą mieszaninę mleka do średniej miski z mascarpone mieszaniny sera. Ubijaj, aż będzie bardzo gładka. Pozostawić do ostygnięcia około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
12
Wlać mieszaninę do 1-galonowej torby zamrażarki Ziplock. Zamknij torbę i zanurz ją w misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Schłodzoną mieszaninę wlać przez sito o drobnej siatce bezpośrednio do miski Maszyny do lodów. Poprawia to teksturę lodów. Postępuj zgodnie z kierunkiem produkcji na maszynie, aż lody będą gładkie, gęste i kremowe. To powinno być ciągnięcie z boków tylko trochę jak to churches.Zapakuj lody do pojemnika 1-quart storage, składając Pecan pralinki i żurawiny w przerywany jak idziesz. Uszczelnienie szczelną pokrywą. Zamrozić lody do bardzo twardego, co najmniej 4 godziny.