Lody Karmelowe Solone
Solone lody karmelowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz brązowy cukier, sól płatkowa, sól morska i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Solone karmelowe Patelnie czekoladowe brownie z lodami karmelowymi, No-ice-Maker Solony Karmel, Bourbon, masło orzechowe i czekoladowe kawałki lodów, oraz Lody Karmelowe Solone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mleko umieścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Podgrzać do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi patelni utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Żółtka umieścić w dużej misce, wymieszać trzepaczką. Stopniowo dodawać połowę gorącego mleka do żółtek, stale mieszając. Zwrócić mieszaninę żółtka na patelnię.
Połącz cukier, śmietanę i masło w dużym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować 3 minuty bez mieszania.
Zdjąć z ognia; wymieszać z solą morską. Stopniowo dodawać mieszaninę karmelu do mieszaniny żółtka, stale mieszając. Powrót patelni na małym ogniu; gotować, aż termometr zarejestruje 16
Umieść patelnię w dużej misce wypełnionej lodem, aż do całkowitego ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta.
Spuścić lodowatą wodę z wiadra zamrażarki; przepakować solą i lodem. Przykryć ręcznikami kuchennymi i odstawić na 1 godzinę lub do momentu, aż będą twarde. Łyżka około 1/2 szklanki lodów do każdego z 10 potraw; posypać równomiernie solą płatkową.