Lody Czekoladowo-Orzechowe

Lody Czekoladowo-Orzechowe
Lody czekoladowo-orzechowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 6G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz vanillan ekstrakt, śmietana, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lody czekoladowe z orzechów laskowych (lepsze od Nutelli), Lody orzechowe z bogatym sosem czekoladowym, oraz Lody Orzechowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W rondlu połączyć mleko, śmietanę i 1/2 szklanki cukru na średnim ogniu. Gotować, aż cukier się rozpuści, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
W międzyczasie w średniej misce ubij żółtka z pozostałym cukrem za pomocą miksera elektrycznego, aż jajka staną się grube i bladożółte, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wlać 1/2 szklanki ciepłej mieszanki mleka i śmietany do mieszaniny jaj i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
JajkoJajko
5
Dodać tę mieszaninę z powrotem do rondla. Gotować na bardzo małym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina stanie się wystarczająco gęsta, aby pokryć tył drewnianej łyżki, około 7 do 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Umieścić sitko na średniej misce i wlać ciepłą mieszankę kremu przez sitko. Mieszać wanilii i orzechów laskowych rozprzestrzeniania, aż do rozpuszczenia. Schłodzić mieszaninę całkowicie przed wlewaniem do maszyny do lodów i postępować zgodnie z instrukcjami producenta, aby zamrozić. Aby służyć, łyżka gelato do miski i top z orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spread Z Orzechów LaskowychSpread Z Orzechów Laskowych
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
GelatoGelato
BudyńBudyń
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn