Lody czekoladowo-cynamonowe z kawałkami toffi
Lody czekoladowo-cynamonowe z kawałkami toffi to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 3. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 802 kalorie. Mieszanka cukru, mielonego cynamonu, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Domowa Skor (Toffi Bits) Gorąca Czekolada, Kruche ciasteczka Ruth z kawałkami mlecznej czekolady toffi, oraz Toffi Bits Sernik.
Instrukcje
Cukier, skrobię kukurydzianą, cynamon i sól ubić do wymieszania. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki mleka, ubijając aż do rozpuszczenia skrobi kukurydzianej.
Ubij w pozostałych 1 3/4 szklanki mleka.
Ubij na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje się, około 6 minut. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować 1 minutę dłużej, ubijając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę.
Odstawić na 1 minutę, a następnie ubijać, aż stopi się i będzie gładka.
Przenieść bazę do lodów do średniej miski.
Umieść miskę na dużej misce wypełnionej lodem i wodą i ostudzić, często mieszając, o 30 protokół.
Bazę lodową przetwarzamy w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta, dodając toffi w ostatniej chwili ubijania.
Przenieść do pojemnika; przykryć. Zamrażać co najmniej 3 godziny i do 2 dni.