Lody Cytrynowo-Imbirowe
Lody cytrynowo-imbirowe to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 11 porcjami. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 367 kalorii, 2G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Mieszanka ekstraktu waniliowego, skórka cytrynowa, kartony jogurt cytrynowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 17%. Podobne przepisy to Kremowe Lody Cytrynowe, Lody imbirowo-cytrynowe, oraz Tarta lodowa cytrynowo-imbirowa.
Instrukcje
Połącz pierwsze 8 składników w robocie kuchennym. Proces do gładkiej; zeskrobać boki miski od czasu do czasu.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić 1 godzinę lub do twardości.
W razie potrzeby udekoruj skórką z cytryny.
Uwaga: skrystalizowany imbir można znaleźć wraz z przyprawami w supermarkecie. Jeśli nie jesteś fanem ginger, pomiń to. Przetestowaliśmy przepis bez imbiru i dostaliśmy ładny cytrynowy smak.