Lody Creme Anglaise
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj lody Creme Anglaise. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 115 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 43 centów za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka ekstraktu waniliowego, nasiona fasoli waniliowej, żółtka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 24%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Granny Smith jabłka i imbir budyń chlebowy z wanilią Creme Anglaise i Creme Fraiche bitą śmietaną, Tahitian Crème Anglaise: Sos Śmietankowy, oraz Crème Anglaise.
Instrukcje
Ubić żółtka i cukier w misce miksera elektrycznego wyposażonego w łącznik łopatkowy na średniej prędkości przez 3 minuty lub do bardzo grubego. Zmniejsz do niskiej prędkości i dodaj skrobię kukurydzianą.
Z mikserem wciąż na niskim poziomie, powoli wlewaj gorące mleko do jajek.
Wlać mieszaninę kremu do rondla i gotować na małym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż zgęstnieje. Krem pokryje łyżkę jak ciężki krem. Nie gotuj go powyżej 180 stopni, bo jajka się rozbiją!
Wlać sos przez drobny sitko, dodać ekstrakt waniliowy, koniak i nasiona wanilii, jeśli używasz. Zamrozić mieszaninę w zamrażarce do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta.
Przenieść do plastikowego pojemnika i przechowywać w zamrażarce, aż będzie gotowy do podania.