Lody Bananowo-Orzechowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj lodów z orzechami bananowymi. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 563 kalorie. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz orzechy włoskie, cukier, pół na pół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Lato. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 30 minut. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Mrożone Batoniki Do Lodów Bananan, Tosty Coconut Cold Brew Bananan Ice Cream, oraz Lody Bananowo-Orzechowe.
Instrukcje
Podgrzać 2 1/2 szklanki pół i pół w dużym rondlu na średnim ogniu, aż małe pęcherzyki zaczną tworzyć się wokół krawędzi.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Wymieszać żółtka i cukier w dużej misce, aż będzie gładka. Mieszając powoli wlać pół na pół do masy jajecznej.
Przenieść mieszaninę do rondla i podgrzewać ponownie na średnim ogniu, aż bąbelki zaczną tworzyć się wokół krawędzi.
Wyjąć z ognia i wrócić do miski. Wymieszać z gęstą śmietaną do ubijania.
Puree banany i 3/4 szklanki pół i pół w blenderze, aż będzie gładka.
Dodać puree do miski i dobrze wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, 3 do 4 godzin.
Wlać mieszaninę do cylindra zamrażarki do lodów. (Przechowywać w lodówce pozostałą mieszaninę aż do zamrożenia.) Zamrażać zgodnie ze wskazówkami producenta. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Przenieść do pojemników 1 quart i zamrozić na noc przed podaniem.