Lody Ajerkoniak

Lody Ajerkoniak
Lody ajerkoniak to lacto ovo vegetarian deser. Ten przepis zawiera 2 porcje z 878 kalorii, 17g białka, oraz 61g tłuszczu każdy. Za 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Ten przepis z Foodnetwork ma 21 fanów. Mieszanka burbona, rumu, gałki muszkatołowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Z łyżką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Lody Ajerkoniak, Lody Ajerkoniak, oraz Lody Ajerkoniak.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W misce miksera stojącego ubij żółtka i cukier, aż żółtka rozjaśnią się, a cukier całkowicie się rozpuści. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W średnim rondlu, na średnim ogniu, połącz mleko i gęstą śmietanę i gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Zmniejsz ogień do niskiego i temperuj w mieszance jajecznej. Gotuj, aż mieszanina zacznie gęstnieć, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia, dodać gałkę muszkatołową, burbon i rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
5
Wlać do średniej miski i wstawić do lodówki. Schłodź mieszaninę w lodówce, aż osiągnie temperaturę 40 stopni F, od czasu do czasu mieszając. Po schłodzeniu przetwarzaj w lodziarce zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
6
Umieść w hermetycznym pojemniku i wstaw do zamrażarki na 2 godziny przed podaniem

Polecane wino: Cream Sherry, Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Moscato, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, czerwone Wino i Sherry to moje najlepsze typy lodów. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia8
Magazyn