Lobster Américaine
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Homar może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.37 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, krewetki, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Jedzenie na Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls, Ravioli z homara z bulionem z homara i sosem z trawy cytrynowej i skorupiaków, oraz Homar na parze z sosem ziołowym i Bisque homara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować homary, zanurz ciężki nóż szefa kuchni w każdej głowie tuż nad oczami, upewniając się, że nóż przechodzi przez głowę. Pociągnij nóż ruchem w dół między oczami. Odkręć pazury tam, gdzie łączą się z ciałami; odłóż pazury na bok. Odkręć ogony od ciał. Rezerwowych.
Umieść ogony na desce do krojenia; naciśnij, aby spłaszczyć.
Usuń żyłę, która biegnie w dół środka każdego ogona. Przykryć i schłodzić ogony.
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodaj pazury do wrzącej wody; gotuj 5 minut.
Zdjąć pazury z patelni i ostudzić. Oddziel kostki od pazurów.
Usuń mięso z kostek i pazurów.
Aby przygotować sos, podgrzej olej rzepakowy w dużym, płytkim rondlu na średnim ogniu.
Dodać ciała homara do patelni; gotować przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj szalotki i czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodaj ziarna pieprzu i koncentrat pomidorowy; zmniejszyć ogień do średniej i gotować 1 minutę, stale mieszając. Wymieszaj brandy i wermut; gotuj, aż płyn zmniejszy się o połowę (około 5 minut).
Dodaj 2 filiżanki krewetki akcji; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Dodać śmietanę, bazylia i estragon; gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Przecedzić mieszaninę przez drobne sito nad miską. Wyrzucić ciała stałe. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli i zmielonego białego pieprzu. Trzymaj ciepło.
Aby przygotować beurre mont, przynieś 2 łyżki wody na wolnym ogniu w małym rondlu.
Dodawać masło, 1 łyżkę na raz, ciągle mieszając trzepaczką, aż masło się rozpuści.
Pozostałą 1/4 łyżeczki soli posypać ogonami.
Pędzel 3 łyżki beurre mont nad ogonami. Ułóż ogony w naczyniu do pieczenia.
Piec w 350 przez 10 minut lub do końca.
Dodać pazur i golonka mięso do pozostałych beurre mont; gotować na małym ogniu, aż dokładnie ogrzane.
Wyjąć mięso ogonowe z muszli; umieścić po jednym kawałku mięsa ogonowego w każdej z 4 płytkich misek. Mięso golonka i pazura podzielić równomiernie między porcje, a pozostałą beurre mont wyrzucić. Łyżka 1/2 szklanki sosu na każdej porcji.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Louis Jadot Chablis Montee de Tonnerre Premier Cru z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 52 dolarów za butelkę.
![Louis Jadot Chablis Montee de Tonnerre Premier Cru]()
Louis Jadot Chablis Montee de Tonnerre Premier Cru
"Chablis leży w północnej części Burgundii, w połowie drogi między Dijon a Paryżem. Z Chardonnay uprawia się około 3500 hektarów (w tym 856 ha Premiers i Grands crus). Winnice Premier Cru stanowią 20% całkowitej wielkości burgundzkich winnic Premier Cru. Istnieje 40 "klimatów" premiers Crus, wśród których "Montée de tonnerre". Porada serwowania: sałatki mieszane, sałatka soja, tempura warzywna, owoce morza, sushis, nems, cheviche, tatar z łososia, kuchnia wegetariańska : tarta warzywna, koper włoski, placki z cukinii, zapiekanka warzywna, makaron wok, wegański burger, fish & chips, chicken yakitori, escargots, oeuf en meurette, żabie udka z pietruszką, kozi ser.