Liście karczocha z krewetkami i koprem włoskim
Liście karczocha z krewetkami i koprem włoskim wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 24 i kosztuje 26 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 47 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, ozdoby: gałązki kopru włoskiego, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Prosciutto zawinięte krewetki na Karczoch, koper włoski, Sałatka z pomidorów, Grillowane liście karczocha, oraz Liście Karczocha Z Parmezanem-Bazylia Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki ubić do wymieszania. Stopniowo ubij w 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Wymieszać cebulę, oregano i koper włoski. Odstawić.
Doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia; dodać krewetki i gotować 3 minut lub aż krewetki kolei różowy.
Odcedzić i spłukać zimną wodą. Obrać krewetki, devein, w razie potrzeby.
Krewetki przeciąć na pół wzdłuż. Odstawić.
Odetnij koniec łodygi, aby karczoch siedział prosto; umieść w małym rondlu. Wycisnąć sok z cytryny na karczoch.
Dodać wodę do przykrycia, sól i 3 łyżki oliwy z oliwek; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 do 30 minut lub do miękkości.
Obrać liście. Za pomocą łyżki wyjąć i wyrzucić Ostropest (zadławienie) z serca. Serce w kostkę; dodaj do vinaigrette.
Łyżka vinaigrette na liściach karczocha; top z krewetkami.
Dekorować, w razie potrzeby.