Linguine z sosem z tuńczyka
Linguine z sosem z tuńczyka zajmuje około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 668 kalorii, 38g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $1.49 za porcję. 22 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka kremowanych pomidorów, linguine, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Sprawdza się jako danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 98%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Linguine i tuńczyk w pikantnym sosie pomarańczowym, Linguine I Tuńczyk W Pikantnym Sosie Pomarańczowym, oraz Linguine Alle Noci (Linguine z sosem orzechowym).
Instrukcje
Rozgrzać olej na średniej patelni. Wrzucamy 2 łyżki natki pietruszki, czosnek, chili i imbir i smażymy przez kilka minut, aż lekko zmiękną. Dodaj pomidory i gotuj przez kolejne kilka minut. Złóż tuńczyka i obficie doprawić sosem. SOS pozostawić na wolnym ogniu przez 10 minut.
Gotuj makaron: w międzyczasie gotuj makaron przez 8-10 minut lub zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Odcedzić, a następnie powrócić do patelni.
Do makaronu wlać sos z tuńczyka i dobrze wymieszać.
Posypać pozostałą pietruszkę, podzielić na cztery miski i podawać.