Linguine z sosem z białych Małży
Linguine z sosem z białego małża może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 689 kalorii, 19g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. 585 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, dużą ilość tłuszczu, oliwę z oliwek, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 75%. Podobne przepisy to Linguine z sosem z białych Małży, Linguine z sosem z białych Małży, oraz Linguine z sosem z białych Małży.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Zalać dużą patelnię saute z oliwą z oliwek i dodać połowę ząbków czosnku. Doprowadzić patelnię na średnim ogniu i gotować, aż czosnek stanie się złoty. Kiedy czosnek jest złotobrązowy i bardzo aromatyczny, usuń go i odrzuć, spełnił swoje przeznaczenie czosnku. Umieścić 3 1/2 kilkanaście małży na patelni z winem i 1/2 szklanki wody. Przykryć patelnię i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć i gotować, aż małże otwarte, o 10 protokół.
Usuń małże z patelni i zmniejsz płyn do gotowania.
Niech małże ostygną lekko, a następnie usunąć je z muszli i rezerwy. Wyrzuć łuski.
Wlać płyn do gotowania do miarki.
Doprowadzić duży garnek dobrze osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu.
Ponownie zalać tę samą patelnię saute oliwą z oliwek i dodać pozostałe ząbki czosnku i dużą szczyptę pokruszonych płatków pieprzu. Doprowadzić patelnię na średnim ogniu i gotować, aż czosnek stanie się złoty. Kiedy czosnek jest złotobrązowy i bardzo aromatyczny, usuń go i odrzuć, spełnił swoje przeznaczenie czosnku.
Dodaj pozostałe surowe małże i zastrzeżone płyn do gotowania małży na patelnię. Dodając reserved clam liquid, upewnij się, że na dnie nie ma piasku i żwiru, możesz stracić kilka ostatnich łyżek soku, ale to jest lepsze niż piasek w makaronie! Przykryć i gotować, aż małże otwarte.
Podczas gdy małże są gotowania, upuść linguine do osolonej wrzącej wody i gotować, aż makaron jest bardzo "al dente" może minutę lub tak mniej niż pole kieruje.
Wyjąć ugotowane małże w skorupkach z patelni i ogrzać.
Dodać masło i gotowane małże, które zostały usunięte z ich muszli z powrotem do patelni. Doprowadzić płyn do wrzenia i wrzucić gotowany makaron i zioła. Gotuj makaron razem z sosem, aż sos przylgnie do makaronu. Wyłączyć ogień i wrzucić startego Parmigiano-Reggiano, Jeśli za pomocą, i zakończyć z mżawką oleju big fat wykończenia. Wrzucić lub energicznie wymieszać, aby połączyć.
Podzielić makaron do serwowania potraw i udekorować małże, które są jeszcze w ich muszli i trochę bardziej Ogolone Parmigiano-Reggiano, w razie potrzeby.
To nie sprawi, że będziesz chciał się zamknąć!