Linguine z sardynkami, koprem włoskim i pomidorem

Linguine z sardynkami, koprem włoskim i pomidorem
Linguine z sardynkami, koprem włoskim i pomidorem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 1062 kalorie. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 2,34 zł za porcję. 222 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz bułkę tartą, sardynki, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Koper Włoski-Pomidor Linguine, Makaron Z Koprem Włoskim, Sardynkami I Orzeszkami Piniowymi, oraz Marynowane sardynki z koprem włoskim, rodzynkami i orzeszkami piniowymi.

Instrukcje

1
Doprowadzić do wrzenia bardzo duży garnek mocno osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Otwórz puszkę sardynek i odcedzić łyżkę oleju lub tak na szeroką patelnię (ilość oleju w puszce będzie się różnić w zależności od marki, więc dodać dodatkową oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, jeśli to konieczne, aby uzupełnić łyżkę stołową). Rozgrzać olej na średnim ogniu i dodać czosnek, gotując do pachnącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
SardynkiSardynki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Obetnij koper włoski i bardzo cienko pokrój cebulkę (świetnie sprawdza się tu mandolina).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
4
Dodaj do patelni z posypką soli, podnieść ogień do średniej, i gotować, aż koper jest miękki i zaczyna karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać płatki chile i niech skwierczą na minutę, tylko do pachnące, następnie dodać pomidory z sokiem. Gotuj, aż płyn się zmniejszy, następnie dodaj wermut i pozwól, aby lekko się zmniejszył.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
WermutWermut
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
6
Dodać sardynki na patelni z mieszaniny pomidorów i kopru włoskiego, rozbijając lekko, ale pozostawiając kilka kawałków. Skórkę z cytryny i połączyć łyżkę lub tak skórki z tosty bułki tartej, a następnie odstawić. Sok z cytryny i dodać sok do patelni. Posmakuj i dostosuj sól, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
SardynkiSardynki
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj linguine do wrzącej osolonej wody, gotowanie go, aż będzie tylko brakuje al dente. Używając szczypiec, przenieść linguine do sosu, aby zakończyć gotowanie, dodając trochę wody makaronu skrobiowego i podrzucając delikatnie połączyć. (Będziesz chciał zostawić to trochę mokre, jak bułka tarta będzie namoczyć sos i wysuszyć makaron się trochę po ich dodaniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
8
Przełożyć makaron i sos do dużej rozgrzanej miski (lub pojedynczych miseczek makaronu), dodać skropić oliwą z oliwek, posypać tosty z bułki tartej-skórką cytrynową i udekorować zerwanymi małymi liśćmi kopru włoskiego i pozostałą skórką cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia71
Magazyn