Linguine z sardynkami, koprem włoskim i pomidorem

Linguine z sardynkami, koprem włoskim i pomidorem
Linguine z sardynkami, koprem włoskim i pomidorem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 1062 kalorie. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 2,34 zł za porcję. 222 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz bułkę tartą, sardynki, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Koper Włoski-Pomidor Linguine, Makaron Z Koprem Włoskim, Sardynkami I Orzeszkami Piniowymi, oraz Marynowane sardynki z koprem włoskim, rodzynkami i orzeszkami piniowymi.

Instrukcje

1
Doprowadzić do wrzenia bardzo duży garnek mocno osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Otwórz puszkę sardynek i odcedzić łyżkę oleju lub tak na szeroką patelnię (ilość oleju w puszce będzie się różnić w zależności od marki, więc dodać dodatkową oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, jeśli to konieczne, aby uzupełnić łyżkę stołową). Rozgrzać olej na średnim ogniu i dodać czosnek, gotując do pachnącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
SardynkiSardynki
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Obetnij koper włoski i bardzo cienko pokrój cebulkę (świetnie sprawdza się tu mandolina).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
4
Dodaj do patelni z posypką soli, podnieść ogień do średniej, i gotować, aż koper jest miękki i zaczyna karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodać płatki chile i niech skwierczą na minutę, tylko do pachnące, następnie dodać pomidory z sokiem. Gotuj, aż płyn się zmniejszy, następnie dodaj wermut i pozwól, aby lekko się zmniejszył.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
WermutWermut
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
6
Dodać sardynki na patelni z mieszaniny pomidorów i kopru włoskiego, rozbijając lekko, ale pozostawiając kilka kawałków. Skórkę z cytryny i połączyć łyżkę lub tak skórki z tosty bułki tartej, a następnie odstawić. Sok z cytryny i dodać sok do patelni. Posmakuj i dostosuj sól, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
SardynkiSardynki
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodaj linguine do wrzącej osolonej wody, gotowanie go, aż będzie tylko brakuje al dente. Używając szczypiec, przenieść linguine do sosu, aby zakończyć gotowanie, dodając trochę wody makaronu skrobiowego i podrzucając delikatnie połączyć. (Będziesz chciał zostawić to trochę mokre, jak bułka tarta będzie namoczyć sos i wysuszyć makaron się trochę po ich dodaniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
8
Przełożyć makaron i sos do dużej rozgrzanej miski (lub pojedynczych miseczek makaronu), dodać skropić oliwą z oliwek, posypać tosty z bułki tartej-skórką cytrynową i udekorować zerwanymi małymi liśćmi kopru włoskiego i pozostałą skórką cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia71
Magazyn