Linguine z owocami morza i suszonymi pomidorami
Przepis Linguine z owocami morza i suszonymi pomidorami można przygotować w około 45 minut . Ten przepis peskatariański jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 3,43 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 452 kalorie , 27 g białka i 16 g tłuszczu . Dobrze sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz pod ręką przegrzebki, suszone pomidory, skórkę z cytryny i kilka innych składników, możesz go przygotować. 96 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 64% . Ta ocena jest solidna. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Linguine z małżami - Linguine alle Vongole , Linguine z krewetkami, świeżymi pomidorami i szpinakiem oraz Linguine z truflami z pomidorami i pancettą .
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron i gotuj przez 8–10 minut lub do momentu, aż będzie al dente; odcedź.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i masło.
Podgrzewaj, aż masło się rozpuści.
Dodaj czosnek i smaż, aż zmięknie.
Dodaj przegrzebki i krewetki. Gotuj, aż krewetki będą różowe, około 10 minut.
Dodaj sok z małży, sól i pieprz. Gotuj przez kolejne 3 minuty.
Do ugotowanego makaronu dodać pomidory, pietruszkę i skórkę z cytryny, wymieszać.
Polać linguini mieszanką owoców morza i od razu podawać.