Linguine Bekonowo-Pomidorowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Linguine z bekonem i pomidorami. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 362 kalorie, 17g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 minut. Mieszanka linguine, ząbki czosnku, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bekonowo-Pomidorowy Linguine Carbonara, Shrimp Linguine w sosie pomidorowo-Feta (aka Shrimp Saganaki Linguine), oraz Linguine z boczkiem i szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody makaronu.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 2 protokół.
Dodać kawałki boczku; podsmażyć 2 protokół.
Dodaj pomidora, czosnek, i oregano; smażyć 30 sekund.
Dodać makaron, wodę z makaronu, sól i pieprz. Dobrze wymieszać i gotować 1 minutę lub do całkowitego ogrzania i wchłonięcia płynu.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 3 minuty.