Limoncello Granita
Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 557 kalorii, 4G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Mieszanka soli morskiej, Likier limoncello, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Limoncello Pound Cake w / Meyer Lemon Curd Filling & kozi ser, tymianek i lukier Limoncello, Granita wapienna {limòn granita}, oraz Crema di Limoncello.
Instrukcje
W mikserze umieścić syrop cukrowy, ser mascarpone, limoncello i sól. Proces, aż mieszanina będzie gładka.
Wlać mieszaninę do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 8 na 8 cali. Zamrażać przez co najmniej 4 godziny lub do momentu, aż mieszanina będzie jędrna.
Używając palców widelca, zeskrobaj mieszaninę na małe miseczki lub szklanki.
W małym rondlu połącz cukier, wodę, skórkę z cytryny i sok z cytryny na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści.
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw syrop do ostygnięcia, około 20 minut.