Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami
Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz drobny cukier, pistacje, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lime Angel Food Cake Z Pistacjami I Glazurą Limonkową, Lime Angel Food Cake With Lime Glazes, oraz Lime Angel Food Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. przesiać mąkę, 1/2 szklanki superfinesugar i sól do średniej miski; powtarza się 3 razy. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka jaj, skórki limonki i wanilii na średniej prędkości w dużej misce, aż pieniste (mieszanka może tururn neon zielony, ale kolor zmieni się po dodaniu składników barwienia).
Dodaj śmietanę Tataru; zwiększ prędkość do wysokości i bij aż do utworzenia soft peaks. Stopniowo dodawać pozostały 1cup cukru, 2 łyżki na raz, bicieniestałe piki tworzą.
Posypać 1/3 mąki na białkach i delikatnie złożyć do końca. Złóż pozostałą mieszankę mąki w 2 dodatkach tylko do momentu włączenia.
Przenieś do 10-calowego angel food cakepan z 4-calowymi bokami i removablebottom( nie używaj patelni nieprzywierającej); gładki wierzch.
Piec ciasto do bladego złocistego i tester w pobliżu centrum wychodzi czysty, około 38 minut. Natychmiast odwróć ciasto na powierzchni pracy, jeśli patelnia ma stopy, lub odwróć centertube patelni na szyjkę butelki lub metalowego lejka i całkowicie ostudzić ciasto.
Używając długiego cienkiego noża, przeciąć wokół placków i rurki środkowej, aby poluzować. Podnieś rurkę outcenter z ciastem nadal dołączonym; runknife między ciastem a dnem patelni toloosen. Odwróć ciasto na stojaku, a następnie obróć cakeover, zaokrąglony bok do góry. Zestaw Stojak z cakeatop obramowane blachy do pieczenia.
Kombinacjeugar i 3 łyżki soku z limonki w małychsaucepan; mieszać na średnim ogniu, aż cukier rozpuszcza się.
Syrop na całej górze i bokach ciasta. Natychmiast naciśnij pistacje ontotop i boki ciasta, naciskając do przyklejenia.
Wymieszaj cukier puder z pozostałym1 łyżką soku z limonki w małej miseczce do czasu aż będzie dobrze.
Mżawka glazury na wierzchu ciasta.
Letstand aż do zestawów glazury, około 10 minutes.DO przed: ciasto można przygotować do 1 dnia. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Ciasto przełożyć na talerz; pokroić w plastry i podawać.
Pamiętaj, aby nie używać patelni anonstick ani nie smarować ani nie masować patelni do tego ciasta. Ponieważ to ciasto jest schłodzone do góry nogami, chcesz, aby trochę przylegało do boków. Jeśli Twój Anioł jedzenie ciasto pandoesn ' t mieć nogi, mają metalowy lejek lub abottle z wąską szyjką w pobliżu. Odwrócisz rurkę patelni na lejek lub butelkęjak tylko ciasto wyjdzie z piekarnika.
5% kalorii z tłuszczu, 2,5 g tłuszczu,
3 g tłuszczów nasyconych,