Likier Kawowy Lody
Lody likierowe kawowe wymagają ok. 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 3 i kosztuje $2.42 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 1156 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz likier kawowy, ciężki krem, natychmiastowe espresso w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Spróbuj Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym, Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym, oraz Czarny Goblin-Tequila, likier kawowy i śmietana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pół na pół i śmietanę w średnim rondlu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Żółtka ubić w dużej misce do miksowania, aż się rozjaśnią. Stopniowo ubij cukier w żółtka, aż będzie gładki.
Powoli kadzi jedną trzecią gorącego mleka do mieszaniny żółtka, stale ubijając. Wróć tę mieszaninę do garnka zawierającego resztę nabiału. Gotować na małym ogniu, często mieszając, aż krem lekko zgęstnieje, wystarczy Płaszcz Z Tyłu łyżki i osiągnie 170 do 175 stopni F.
Umyć oryginalną miskę. Gdy krem będzie gotowy, przełożyć do miski, ubić likier kawowy, espresso w proszku i wanilię i schłodzić w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż temperatura spadnie poniżej 40 stopni F, 3 do 4 godzin.
Wlać podstawę do lodów do miski miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Obróć prędkość na niską. Po uruchomieniu miksera powoli wlewaj ciekły azot, licząc do dziesięciu. Zwiększyć prędkość do średniej i mieszać przez 1 minutę.
Podawać natychmiast lub przechowywać w zamrażarce.
Wlać do przygotowanej Maszyny do lodów i przetworzyć zgodnie ze wskazówkami producenta. W ciągu 25 do 30 minut lody uzyskają klasyczną konsystencję soft-serve.
Podawać tak, jak jest na miękko podawać lub zamrażać przez kolejne 3 do 4 godzin, aby lody utwardziły się.