Likier Kawowy Lody

Likier Kawowy Lody
Lody likierowe kawowe wymagają ok. 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 3 i kosztuje $2.42 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 70 g tłuszczu, oraz w sumie 1156 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz likier kawowy, ciężki krem, natychmiastowe espresso w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Spróbuj Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym, Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym, oraz Czarny Goblin-Tequila, likier kawowy i śmietana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć pół na pół i śmietanę w średnim rondlu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Zdjąć z ognia i odstawić.
3
Żółtka ubić w dużej misce do miksowania, aż się rozjaśnią. Stopniowo ubij cukier w żółtka, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Powoli kadzi jedną trzecią gorącego mleka do mieszaniny żółtka, stale ubijając. Wróć tę mieszaninę do garnka zawierającego resztę nabiału. Gotować na małym ogniu, często mieszając, aż krem lekko zgęstnieje, wystarczy Płaszcz Z Tyłu łyżki i osiągnie 170 do 175 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
ChochlaChochla
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Umyć oryginalną miskę. Gdy krem będzie gotowy, przełożyć do miski, ubić likier kawowy, espresso w proszku i wanilię i schłodzić w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż temperatura spadnie poniżej 40 stopni F, 3 do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Likier KawowyLikier Kawowy
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1
Wlać podstawę do lodów do miski miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Obróć prędkość na niską. Po uruchomieniu miksera powoli wlewaj ciekły azot, licząc do dziesięciu. Zwiększyć prędkość do średniej i mieszać przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Podawać natychmiast lub przechowywać w zamrażarce.
1
Wlać do przygotowanej Maszyny do lodów i przetworzyć zgodnie ze wskazówkami producenta. W ciągu 25 do 30 minut lody uzyskają klasyczną konsystencję soft-serve.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
2
Podawać tak, jak jest na miękko podawać lub zamrażać przez kolejne 3 do 4 godzin, aby lody utwardziły się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia7
Magazyn