Liege Belgijskie Gofry z Perłowym Cukrem
Belgijskie gofry Liege z cukrem perłowym to śniadanie dla 10 osób. Za 1,03 dolara za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 474 kalorie . Ten przepis z Allrecipes wymaga aktywnych drożdży, masła, cukru perłowego i ekstraktu waniliowego. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . 207 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 34% . Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Podobne przepisy obejmują belgijską gorącą czekoladę , belgijskie lody Supreme i glazurowaną cebulę perłową .
Instrukcje
Do małej miski wsyp drożdże i biały cukier do ciepłego mleka. Mleko nie powinno mieć więcej niż 40 stopni C.
Odstawić na 15 minut, aż drożdże zmiękną i zaczną tworzyć kremową pianę.
Ubij jajka, roztopione masło i ekstrakt waniliowy z mieszaniną drożdży, aż zostaną równomiernie wymieszane; odłożyć na bok. W osobnej dużej misce wymieszaj mąkę i sól, a na środku zrób wgłębienie.
Do wgłębienia wlać masę jajeczną, następnie wymieszać z mąką, aż powstanie miękkie ciasto. Przykryj lekką ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (27 do 35 stopni C) aż do podwojenia objętości, około 30 minut. Delikatnie wymieszaj z cukrem perłowym.
Rozgrzej gofrownicę zgodnie z instrukcją producenta.
Na rozgrzanej gofrownicy ułóż kulkę ciasta wielkości baseballu. Gotuj gofry, aż będą złociste i chrupiące, około 2 minut. Powtórzyć z pozostałym ciastem. Przed podaniem gofry należy pozostawić na 2–3 minuty do ostygnięcia.