Libański ser jogurtowy z Za ' Atar i oliwkami
Libański ser jogurtowy z Za ' Atar i oliwkami to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 11g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz jogurt z koziego mleka, oliwki kalamatan, sól morską i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Za ' atar jogurt i czerwone wino Crostini żurawinowe, Za ' atar Flatbreads z sałatką ogórkowo-jogurtową, oraz Za ' atar pieczony kalafior z jogurtowym sosem tahini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przełożyć sito gazą. Jeśli gaza jest luźno tkana (większość marek supermarketów jest), użyj potrójnej grubości.
Wlać jogurt na sito, następnie zebrać brzegi gazy i związać do worka. Powieś torbę nad zlewem lub nad miską, aby złapać kapanie.
Miękki, kremowy ser przełożyć na talerz. Doprawić powierzchnię solą do smaku, skropić oliwą z oliwek, a następnie obficie posypać za ' atar. Ser otaczamy oliwkami i rzodkiewkami.
Podawać z ciepłym chlebem pita.