Libański Fattoosh
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj libańskiego Fattoosh. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 309 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.04 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sumak, rzodkiewki, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 74%. Spróbuj Fattoosh mieszane zioła i tosty Sałatka Pita, Falafel Libański, oraz Papryka Libańska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Pieczywo pita umieścić na blasze do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku, aż złoty i chrupiące, o 5 protokół. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie rozerwać na kawałki wielkości kęsa.
W dużej misce, wymieszać sałatę, pomidory, zielona cebula, ogórek, zielone oliwki, rzodkiewki, zielona papryka, i tosty pita. Doprawić miętą, sumakiem i solą; wymieszać aż do równomiernego połączenia.
Wlać sok z cytryny i oliwę z oliwek; mieszać do połączenia.