Letnie warzywne curry

Letnie warzywne curry
Letnie curry warzywne to bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 13g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz tajską pastę curry, bulion warzywny, groch i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 573 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Letnie Warzywne Curry, 30-Minutowe Letnie Warzywne Czerwone Curry, oraz Letni Ragout warzywny z egzotycznym sosem Curry.

Instrukcje

1
Pastę curry rozgrzać w dużym rondlu nieprzywierającym z odrobiną wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać cebulę i smażyć przez 5 minut, aż zacznie zmiękać. Wymieszać bakłażana i gotować przez kolejne 5 minut dodać trochę więcej bulionu, jeśli zacznie się trzymać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
3
Dodaj soczewicę, mleko kokosowe i resztę bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub do miękkości soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
SoczewicaSoczewica
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
4
Dodać paprykę i gotować przez 5-10 min więcej. Wymieszać z groszkiem i szpinakiem i gotować, aż szpinak właśnie zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
5
Curry podawać z ryżem i chutney z mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Z MangoChutney Z Mango
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia68
Magazyn