Letnie smażenie kurczaka
Summery chicken stir-fry to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 443 kalorie, 33g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na $4.09 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Udaj się do sklepu i odebrać brokuły florets, dymka, tout mange, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chicken Stir Fry, Chicken Stir-Fry, oraz Chicken Stir-Fry.
Instrukcje
Podgrzać wok lub dużą patelnię.
Dodać orzechy nerkowca i smażyć do tosty.
Dodać 1 łyżkę oleju i kurczaka, smażyć szybko, aż równomiernie rumiane, a następnie wyjąć z patelni.
Dodać pozostały olej wraz z dymką i brokułami i smażyć szybko przez 2-3 min, następnie dodać groch i liście chińskie i smażyć przez kolejną min. Na patelnię włożyć kurczaka z sosem hoisin i 6 łyżkami wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i gotować przez 5 minut, aż kurczak się ugotuje. Rozsypać na orzechach służyć.