Letnie Roladki krewetkowe z azjatyckim sosem orzechowym
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Letnie Roladki z krewetkami z azjatyckim sosem orzechowym może być świetnym przepisem na wypróbowanie. Jedna porcja zawiera 384 kalorie, 16G białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś ostry sos, imbir, olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest dobre. Spróbuj Letnie Roladki z krewetkami z orzechowym sosem do zanurzania Hoisin Skinnytaste, Świeże letnie rolki z krewetkami, Mango, makaronem wodorostów i sosem kokosowo-orzechowym Curry, oraz Miękkie Azjatyckie letnie bułeczki ze słodkim i słonym sosem do zanurzania dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu lub patelnię do grillowania na średnim ogniu.
Umieść krewetki w misce i wrzucić z oliwą z oliwek i sól i czarny pieprz.
Grilluj krewetki na rozgrzanym grillu, aż będą nieprzejrzyste, 2 minuty na stronę.
Zdjąć z grilla i odstawić.
Połączyć kapustę, marchew, czosnek, 1 łyżka imbiru, sos teriyaki, i sok z limonki w misce, dobrze wymieszać.
Pracując pojedynczo, mokry papier ryżowy z wodą i układaj na czystej powierzchni.
Umieść ćwiartkę mieszanki kapusty na środku papieru, na górze z ćwiartką krewetek. Uformuj nadzienie w kształt kłody i zwiń papier ryżowy wokół nadzienia, chowając końce w trakcie podróży. Powtórz z pozostałymi papierami ryżowymi.
Ubić razem masło orzechowe, sos teriyaki, olej sezamowy, ostry sos, czosnek, 1 łyżka imbiru, sól i pieprz. Roladki pokroić na pół pod kątem i podawać z sosem orzechowym z boku.