Letnia Terryna Warzywna

Letnia Terryna Warzywna
Letnia Terryna warzywna to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. Na 5,42 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz wino, końcówki, fasolę woskową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest dobre. Spróbuj Letnia Terryna Warzywna, Letnia Terryna Jagodowa, oraz Prosecco i letnia Terryna owocowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Przyciąć buraki, pozostawiając 1/2 cala łodygi nienaruszone. Podzielić na 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości i owinąć folią, aby zamknąć buraki. Pieczeń w płytkiej patelni do pieczenia bardzo miękkie, 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
3
Pozostawić na parze w folii 15 minut, a następnie obrać buraki i pokroić w kliny o szerokości 1 cala, jeśli są duże. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
1
Połówki porów wzdłuż, następnie grubo posiekać. Pory umyć w misce z wodą, mieszając je, a następnie wyjąć łyżką szczelinową i przenieść do rondla 3-litrowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj marchew do porów wraz z pokrojonym selerem naciowym, szalotką, winem, solą, pieprzem i 3 szklankami zimnej wody i zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodaj liście selera, łodygi ziół i grube części szczypiorku i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
4
Wlać wywar przez sito o drobnych oczkach do szklanej miary 1-litrowej lub żaroodpornej miski, odrzucając ciała stałe. Jeśli czas środki więcej niż 2 1/2 filiżanki, powrót do rondla i gotować do zmniejszenia do 2 1/2 filiżanki, o 10 do 15 protokół. Jeśli jest mniej, dodaj wodę. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Żelatynę wymieszać w pozostałej 1/4 szklanki zimnej wody i odstawić na 1 minutę, aby zmiękła, następnie dodać do gorącego wywaru, mieszając do rozpuszczenia. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1
Gotować fasolę fasolową i fasolę woskową w oddzielnych partiach w garnku 5-6-litrowym wrzącej osolonej wody, odkrytym, aż do bardzo miękkiej, 6-7 minut na partię, przenosząc łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
Fasola WoskowaFasola Woskowa
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Odcedzić w durszlaku i osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Przełożyć do dużej miski i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Bardzo lekko olej terrine, następnie linia długie boki i dół z arkuszem folii, wygładzając wszelkie zmarszczki i pozwalając co najmniej 2 cale zwis z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Wlać około 1/2 szklanki mieszaniny żelatyny do terryny i szybko schłodzić w zamrażarce, aż tylko zestaw, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
3
Ułóż jedną trzecią fasoli wzdłuż nad ustawioną warstwą żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
4
Posypać jedną trzecią posiekanych ziół (w tym szczypiorkiem), następnie luźno polać połową buraków, pozostawiając między nimi trochę miejsca (aby żelatyna wypełniła i przytrzymała warzywa). Powtórz warstwę z połową pozostałych fasoli i ziół oraz wszystkich buraków, a następnie zakończyć trzecią warstwą fasoli i ziół. Ponownie wymieszać pozostałą mieszaninę żelatyny, a następnie powoli wlać wszystko, ale 1/2 szklanki (reszta rezerwowa w temperaturze pokojowej), spychając warzywa, jeśli to konieczne, aby po prostu przykryć mieszaniną żelatyny. Chill, uncovered, aż top jest ustawiony, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
5
Jeśli zarezerwowana mieszanka żelatyny 1/2 kubka zaczęła się ustawiać, podgrzać, aż tylko skroplony, ale nie gorący, a następnie wlać na ustawioną terrynę. Schłodzić do jędrności, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1
Poprowadź cienki nóż wzdłuż krótkich boków (końców) terryny, a następnie odwróć terrynę na deskę do krojenia, delikatnie pociągając za plastikowy zwis, aby pomóc w odkręceniu (Odrzuć plastikową folię). Ostrożnie pokrój terrynę bardzo ostrym nożem na 8 plastrów, przenosząc każdy plaster na talerz jako cięty, używając metalowej szpatułki, aby utrzymać Na zewnątrz każdego plastra stabilnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Skrop oliwę (1/4 szklanki) wokół talerzy i posypać fleur de sel i pieprzem na oleju i terrine.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cienki-Cienki-
1
* Nie używaj czerwonych buraków zamiast Chioggii lub złotych buraków, ponieważ będą one farbować wszystkie warzywa na Czerwono.* Stal nierdzewna, szkło i żeliwo emaliowane są niereaktywne; unikaj czystego aluminium i niepowlekanego żelaza, które może nadać nieprzyjemny smak i kolor recepturom z kwaśnymi składnikami.* Terrinę można schłodzić na patelni, przykryć folią po 2 godzinach do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złoty BurakZłoty Burak
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Burak CzerwonyBurak Czerwony
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn