Letnia Terryna Warzywna

Letnia Terryna Warzywna
Letnia Terryna warzywna to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. Na 5,42 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz wino, końcówki, fasolę woskową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest dobre. Spróbuj Letnia Terryna Warzywna, Letnia Terryna Jagodowa, oraz Prosecco i letnia Terryna owocowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Przyciąć buraki, pozostawiając 1/2 cala łodygi nienaruszone. Podzielić na 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości i owinąć folią, aby zamknąć buraki. Pieczeń w płytkiej patelni do pieczenia bardzo miękkie, 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
3
Pozostawić na parze w folii 15 minut, a następnie obrać buraki i pokroić w kliny o szerokości 1 cala, jeśli są duże. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1
Połówki porów wzdłuż, następnie grubo posiekać. Pory umyć w misce z wodą, mieszając je, a następnie wyjąć łyżką szczelinową i przenieść do rondla 3-litrowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Dodaj marchew do porów wraz z pokrojonym selerem naciowym, szalotką, winem, solą, pieprzem i 3 szklankami zimnej wody i zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodaj liście selera, łodygi ziół i grube części szczypiorku i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
4
Wlać wywar przez sito o drobnych oczkach do szklanej miary 1-litrowej lub żaroodpornej miski, odrzucając ciała stałe. Jeśli czas środki więcej niż 2 1/2 filiżanki, powrót do rondla i gotować do zmniejszenia do 2 1/2 filiżanki, o 10 do 15 protokół. Jeśli jest mniej, dodaj wodę. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Żelatynę wymieszać w pozostałej 1/4 szklanki zimnej wody i odstawić na 1 minutę, aby zmiękła, następnie dodać do gorącego wywaru, mieszając do rozpuszczenia. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1
Gotować fasolę fasolową i fasolę woskową w oddzielnych partiach w garnku 5-6-litrowym wrzącej osolonej wody, odkrytym, aż do bardzo miękkiej, 6-7 minut na partię, przenosząc łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
Fasola WoskowaFasola Woskowa
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Odcedzić w durszlaku i osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Przełożyć do dużej miski i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Bardzo lekko olej terrine, następnie linia długie boki i dół z arkuszem folii, wygładzając wszelkie zmarszczki i pozwalając co najmniej 2 cale zwis z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Wlać około 1/2 szklanki mieszaniny żelatyny do terryny i szybko schłodzić w zamrażarce, aż tylko zestaw, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
3
Ułóż jedną trzecią fasoli wzdłuż nad ustawioną warstwą żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4
Posypać jedną trzecią posiekanych ziół (w tym szczypiorkiem), następnie luźno polać połową buraków, pozostawiając między nimi trochę miejsca (aby żelatyna wypełniła i przytrzymała warzywa). Powtórz warstwę z połową pozostałych fasoli i ziół oraz wszystkich buraków, a następnie zakończyć trzecią warstwą fasoli i ziół. Ponownie wymieszać pozostałą mieszaninę żelatyny, a następnie powoli wlać wszystko, ale 1/2 szklanki (reszta rezerwowa w temperaturze pokojowej), spychając warzywa, jeśli to konieczne, aby po prostu przykryć mieszaniną żelatyny. Chill, uncovered, aż top jest ustawiony, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
5
Jeśli zarezerwowana mieszanka żelatyny 1/2 kubka zaczęła się ustawiać, podgrzać, aż tylko skroplony, ale nie gorący, a następnie wlać na ustawioną terrynę. Schłodzić do jędrności, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1
Poprowadź cienki nóż wzdłuż krótkich boków (końców) terryny, a następnie odwróć terrynę na deskę do krojenia, delikatnie pociągając za plastikowy zwis, aby pomóc w odkręceniu (Odrzuć plastikową folię). Ostrożnie pokrój terrynę bardzo ostrym nożem na 8 plastrów, przenosząc każdy plaster na talerz jako cięty, używając metalowej szpatułki, aby utrzymać Na zewnątrz każdego plastra stabilnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Skrop oliwę (1/4 szklanki) wokół talerzy i posypać fleur de sel i pieprzem na oleju i terrine.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
1
* Nie używaj czerwonych buraków zamiast Chioggii lub złotych buraków, ponieważ będą one farbować wszystkie warzywa na Czerwono.* Stal nierdzewna, szkło i żeliwo emaliowane są niereaktywne; unikaj czystego aluminium i niepowlekanego żelaza, które może nadać nieprzyjemny smak i kolor recepturom z kwaśnymi składnikami.* Terrinę można schłodzić na patelni, przykryć folią po 2 godzinach do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złoty BurakZłoty Burak
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Burak CzerwonyBurak Czerwony
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn