Letnia Terryna Warzywna

Letnia Terryna Warzywna
Letnia Terryna warzywna to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. Na 5,42 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz wino, końcówki, fasolę woskową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest dobre. Spróbuj Letnia Terryna Warzywna, Letnia Terryna Jagodowa, oraz Prosecco i letnia Terryna owocowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Przyciąć buraki, pozostawiając 1/2 cala łodygi nienaruszone. Podzielić na 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości i owinąć folią, aby zamknąć buraki. Pieczeń w płytkiej patelni do pieczenia bardzo miękkie, 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Pozostawić na parze w folii 15 minut, a następnie obrać buraki i pokroić w kliny o szerokości 1 cala, jeśli są duże. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1
Połówki porów wzdłuż, następnie grubo posiekać. Pory umyć w misce z wodą, mieszając je, a następnie wyjąć łyżką szczelinową i przenieść do rondla 3-litrowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj marchew do porów wraz z pokrojonym selerem naciowym, szalotką, winem, solą, pieprzem i 3 szklankami zimnej wody i zagotuj, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodaj liście selera, łodygi ziół i grube części szczypiorku i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
4
Wlać wywar przez sito o drobnych oczkach do szklanej miary 1-litrowej lub żaroodpornej miski, odrzucając ciała stałe. Jeśli czas środki więcej niż 2 1/2 filiżanki, powrót do rondla i gotować do zmniejszenia do 2 1/2 filiżanki, o 10 do 15 protokół. Jeśli jest mniej, dodaj wodę. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Żelatynę wymieszać w pozostałej 1/4 szklanki zimnej wody i odstawić na 1 minutę, aby zmiękła, następnie dodać do gorącego wywaru, mieszając do rozpuszczenia. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1
Gotować fasolę fasolową i fasolę woskową w oddzielnych partiach w garnku 5-6-litrowym wrzącej osolonej wody, odkrytym, aż do bardzo miękkiej, 6-7 minut na partię, przenosząc łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
Fasola WoskowaFasola Woskowa
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Odcedzić w durszlaku i osuszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Przełożyć do dużej miski i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Bardzo lekko olej terrine, następnie linia długie boki i dół z arkuszem folii, wygładzając wszelkie zmarszczki i pozwalając co najmniej 2 cale zwis z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Wlać około 1/2 szklanki mieszaniny żelatyny do terryny i szybko schłodzić w zamrażarce, aż tylko zestaw, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
3
Ułóż jedną trzecią fasoli wzdłuż nad ustawioną warstwą żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4
Posypać jedną trzecią posiekanych ziół (w tym szczypiorkiem), następnie luźno polać połową buraków, pozostawiając między nimi trochę miejsca (aby żelatyna wypełniła i przytrzymała warzywa). Powtórz warstwę z połową pozostałych fasoli i ziół oraz wszystkich buraków, a następnie zakończyć trzecią warstwą fasoli i ziół. Ponownie wymieszać pozostałą mieszaninę żelatyny, a następnie powoli wlać wszystko, ale 1/2 szklanki (reszta rezerwowa w temperaturze pokojowej), spychając warzywa, jeśli to konieczne, aby po prostu przykryć mieszaniną żelatyny. Chill, uncovered, aż top jest ustawiony, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
5
Jeśli zarezerwowana mieszanka żelatyny 1/2 kubka zaczęła się ustawiać, podgrzać, aż tylko skroplony, ale nie gorący, a następnie wlać na ustawioną terrynę. Schłodzić do jędrności, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1
Poprowadź cienki nóż wzdłuż krótkich boków (końców) terryny, a następnie odwróć terrynę na deskę do krojenia, delikatnie pociągając za plastikowy zwis, aby pomóc w odkręceniu (Odrzuć plastikową folię). Ostrożnie pokrój terrynę bardzo ostrym nożem na 8 plastrów, przenosząc każdy plaster na talerz jako cięty, używając metalowej szpatułki, aby utrzymać Na zewnątrz każdego plastra stabilnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Skrop oliwę (1/4 szklanki) wokół talerzy i posypać fleur de sel i pieprzem na oleju i terrine.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1
* Nie używaj czerwonych buraków zamiast Chioggii lub złotych buraków, ponieważ będą one farbować wszystkie warzywa na Czerwono.* Stal nierdzewna, szkło i żeliwo emaliowane są niereaktywne; unikaj czystego aluminium i niepowlekanego żelaza, które może nadać nieprzyjemny smak i kolor recepturom z kwaśnymi składnikami.* Terrinę można schłodzić na patelni, przykryć folią po 2 godzinach do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złoty BurakZłoty Burak
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Burak CzerwonyBurak Czerwony
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn