Lemon Herbed Salmon
Lemon Herbed Salmon jest pescatarian danie główne. Na 5,84 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 627 kalorii, 53g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, skórkę cytrynową, natkę pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Lemon Herbed Salmon, Easy Herbed Salmon, oraz Herbed Salmon Spread.
Instrukcje
W płytkiej misce połączyć bułkę tartą, czosnek, pietruszkę, parmezan, tymianek, skórkę cytryny i sól; dobrze wymieszać.
Dodać 4 łyżki masła i wrzucić lekko do herbu; odstawić.
Umieść stronę skóry w dół w wysmarowanym naczyniu do pieczenia.
Posmarować pozostałym masłem; przykryć mieszanką okruchów.
Piec w temperaturze 350 stopni F przez 20 do 25 minut lub do płatków łososia łatwo widelcem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.