Lemon Curd

Lemon Curd
Lemon Curd jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 174 kalorie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz skórkę z cytryny, jajka, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Deser cytrynowy z twarogiem cytrynowym i kandyzowaną skórką cytrynową, Lemon Angel Food Cake Filled with Lemon Curd and Fresh Raspberry, oraz Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym.

Instrukcje

1
Jajka, cukier i sok z cytryny ubić w podwójnym kotle nad gotującą się wodą, aż dobrze wymieszają się, a następnie nadal mieszają, aż będą gęste, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CukierCukier
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Spuścić przez sito siatkowe, aby pozbyć się grudek. Złóż masło, aż dobrze się włączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
3
Wymieszać ze skórką z cytryny. Przykryć twaróg i schłodzić w lodówce, aż zgęstnieje, około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn