Lemon Curd

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Lemon Curd spróbować. Jedna porcja zawiera 20 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 5 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 48. Jeśli masz pod ręką jajka, sok z cytryny, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Deser cytrynowy z twarogiem cytrynowym i kandyzowaną skórką cytrynową, Lemon Angel Food Cake Filled with Lemon Curd and Fresh Raspberry, oraz Lemon Angel Food babeczki z twarogiem cytrynowym i lukrem Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w rondlu na średnim ogniu, mieszając trzepaczką. Gotować, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie jasna (około 3 minut). Wymieszać sok z cytryny i masło; gotować przez 5 minut lub aż mieszanina cienko pokryje tył łyżki, stale mieszając trzepaczką. Super. Przykryć i schłodzić (mieszanka zgęstnieje w miarę stygnięcia).
Uwaga: twarog cytrynowy można przechowywać w lodówce do 1 tygodnia. Możesz łatwo podwoić przepis i zamrozić połowę w wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Rozmrozić w lodówce i zużyć w ciągu 1 tygodnia od rozmrożenia.