Lekkie i miękkie ciasteczka z masłem orzechowym
Lekkie i miękkie ciasteczka z masłem orzechowym wymagają około 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 12 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. Mieszanka soli, jajka, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 2 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 16%. Spróbuj Lofthouse-Style Soft Peanut Butter Chip Sugar Cookies with Peanut Butter lukier, Miękkie Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, oraz Miękkie Ciasteczka Z Masłem Orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Mąkę, sodę oczyszczoną i sól przesiać w misce.
Beat masło, kremowe masło orzechowe, i chrupiące masło orzechowe razem w dużej misce, aż będzie gładka. Ubij białko jaja i biały cukier na maślaną masę, aż będzie gładka.
Dodać całe jajko i brązowy cukier; dalej ubijać, aż będzie gładka. Stopniowo mieszaj mieszaninę mąki w mieszaninę masła, aż ciasto zostanie dobrze wymieszane.
Rozwałkuj ciasto na 1 1/4-calowe kulki i umieść 2 cale od siebie na nieczystych blachach do pieczenia. Naciśnij kulki z widelcem tworząc crosshatch. Zamrozić ciasto ciasteczkowe na blasze do ciasta jest Firma, 5 do 8 minut.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciastka nadmuchną, około 15 minut. Schłodzić w patelniach przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.