Le Dome

Le Dome
Le Dome może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 424 kalorie, 8G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. 38 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzkie kawałki czekolady, krem z ciasta, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lemon Dome, Tort kopułowy wypełniony kremem czekoladowo-orzechowym, oraz Apple Dome z Bravo Farm Special Reserve Cheddar.

Instrukcje

1
Zbierz składniki. Rozgrzej piekarnik do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Aby zrobić bezę, ubij białka na dużej prędkości z 1/2 szklanki cukru, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Dodać kolejne 1/3 szklanki cukru i ubijać, aż uformują się sztywne szczyty. Ubić w pozostałej 1/3 szklanki cukru. Złożyć w mączce z orzechów laskowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
36 Całych Blanszowanych Orzechów Laskowych, Prażonych36 Całych Blanszowanych Orzechów Laskowych, Prażonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
Używając worka do ciasta (lub torby do przechowywania z odciętymi rogami) wymieszaj dwanaście do piętnastu płaskich Bez na jednej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
5
Na drugiej blasze do pieczenia rur od dwunastu do piętnastu kopułowych bez.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
6
Piec przez 1 godzinę i 30 minut. Dotknij bezy, aby sprawdzić, czy jest sucha i natychmiast usuń.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Podczas pieczenia bezy, z obieraczką, ogolić 3/4 szklanki każdego z białych i ciemnych tabliczek czekolady i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baton Z Ciemnej CzekoladyBaton Z Ciemnej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
8
Aby zrobić chantilly (bita śmietana), połącz ciężką śmietanę z cukrem w średniej misce i ubijaj mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Aby ciasto krem: w ciężkim rondlu, wymieszać mleko i 1/4 szklanki cukru. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
W średniej misce ubić żółtka i jajko. Wymieszaj pozostały cukier i skrobię kukurydzianą; następnie mieszaj je w jajku, aż będą gładkie. Gdy mleko dojdzie do wrzenia, skrop go do miski cienkim strumieniem podczas mieszania, aby nie gotować jaj. Powrót mieszaninę do rondla, i powoli doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając, aby jajka nie zsiadł lub przypalić na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Gdy mieszanina dojdzie do wrzenia i zgęstnieje, usuń z ognia. Wymieszaj masło i wanilię, mieszając, aż masło zostanie całkowicie wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
12
Wlać do pojemnika żaroodpornego i umieścić kawałek folii bezpośrednio na powierzchni, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przed użyciem przechowywać w lodówce aż do schłodzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
13
Aby uzyskać krem waniliowy, umieść krem do ciasta w dużej misce i dodaj ekstrakt waniliowy. Zeskrobać nasiona wanilii do miski i złożyć na pół chantilly. Do kremu czekoladowego, roztopić czekoladę na bardzo małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
14
Umieścić krem ciasto w dużej misce i złożyć w roztopionej czekolady, aż połączone. Wchodzisz w pozostałych chantilly.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
15
Rozprowadź krem waniliowy na połowie spodu i góry bezy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
16
Rozprowadzić warstwę kremu na wypukłych wierzchołkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
17
Powtórz proces z kremem czekoladowym i pozostałą bezą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
18
Na bezy polać wiórkami ciemnej i białej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe
19
Podawać od razu lub przechowywać w lodówce.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn