Le Dome
Le Dome może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 424 kalorie, 8G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. 38 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzkie kawałki czekolady, krem z ciasta, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lemon Dome, Tort kopułowy wypełniony kremem czekoladowo-orzechowym, oraz Apple Dome z Bravo Farm Special Reserve Cheddar.
Instrukcje
Zbierz składniki. Rozgrzej piekarnik do 93°.
Aby zrobić bezę, ubij białka na dużej prędkości z 1/2 szklanki cukru, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać kolejne 1/3 szklanki cukru i ubijać, aż uformują się sztywne szczyty. Ubić w pozostałej 1/3 szklanki cukru. Złożyć w mączce z orzechów laskowych.
Używając worka do ciasta (lub torby do przechowywania z odciętymi rogami) wymieszaj dwanaście do piętnastu płaskich Bez na jednej blasze do pieczenia.
Na drugiej blasze do pieczenia rur od dwunastu do piętnastu kopułowych bez.
Piec przez 1 godzinę i 30 minut. Dotknij bezy, aby sprawdzić, czy jest sucha i natychmiast usuń.
Podczas pieczenia bezy, z obieraczką, ogolić 3/4 szklanki każdego z białych i ciemnych tabliczek czekolady i przechowywać w lodówce.
Aby zrobić chantilly (bita śmietana), połącz ciężką śmietanę z cukrem w średniej misce i ubijaj mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty.
Aby ciasto krem: w ciężkim rondlu, wymieszać mleko i 1/4 szklanki cukru. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
W średniej misce ubić żółtka i jajko. Wymieszaj pozostały cukier i skrobię kukurydzianą; następnie mieszaj je w jajku, aż będą gładkie. Gdy mleko dojdzie do wrzenia, skrop go do miski cienkim strumieniem podczas mieszania, aby nie gotować jaj. Powrót mieszaninę do rondla, i powoli doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając, aby jajka nie zsiadł lub przypalić na dnie.
Gdy mieszanina dojdzie do wrzenia i zgęstnieje, usuń z ognia. Wymieszaj masło i wanilię, mieszając, aż masło zostanie całkowicie wymieszane.
Wlać do pojemnika żaroodpornego i umieścić kawałek folii bezpośrednio na powierzchni, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przed użyciem przechowywać w lodówce aż do schłodzenia.
Aby uzyskać krem waniliowy, umieść krem do ciasta w dużej misce i dodaj ekstrakt waniliowy. Zeskrobać nasiona wanilii do miski i złożyć na pół chantilly. Do kremu czekoladowego, roztopić czekoladę na bardzo małym ogniu.
Umieścić krem ciasto w dużej misce i złożyć w roztopionej czekolady, aż połączone. Wchodzisz w pozostałych chantilly.
Rozprowadź krem waniliowy na połowie spodu i góry bezy.
Rozprowadzić warstwę kremu na wypukłych wierzchołkach.
Powtórz proces z kremem czekoladowym i pozostałą bezą.
Na bezy polać wiórkami ciemnej i białej czekolady.
Podawać od razu lub przechowywać w lodówce.