Le Dome

Le Dome
Le Dome może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 424 kalorie, 8G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. 38 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz słodko-gorzkie kawałki czekolady, krem z ciasta, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lemon Dome, Tort kopułowy wypełniony kremem czekoladowo-orzechowym, oraz Apple Dome z Bravo Farm Special Reserve Cheddar.

Instrukcje

1
Zbierz składniki. Rozgrzej piekarnik do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Aby zrobić bezę, ubij białka na dużej prędkości z 1/2 szklanki cukru, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3
Dodać kolejne 1/3 szklanki cukru i ubijać, aż uformują się sztywne szczyty. Ubić w pozostałej 1/3 szklanki cukru. Złożyć w mączce z orzechów laskowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Laskowych (około3/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Laskowych (około
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
4
Używając worka do ciasta (lub torby do przechowywania z odciętymi rogami) wymieszaj dwanaście do piętnastu płaskich Bez na jednej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
5
Na drugiej blasze do pieczenia rur od dwunastu do piętnastu kopułowych bez.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
6
Piec przez 1 godzinę i 30 minut. Dotknij bezy, aby sprawdzić, czy jest sucha i natychmiast usuń.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Podczas pieczenia bezy, z obieraczką, ogolić 3/4 szklanki każdego z białych i ciemnych tabliczek czekolady i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baton Z Ciemnej CzekoladyBaton Z Ciemnej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
8
Aby zrobić chantilly (bita śmietana), połącz ciężką śmietanę z cukrem w średniej misce i ubijaj mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Aby ciasto krem: w ciężkim rondlu, wymieszać mleko i 1/4 szklanki cukru. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
10
W średniej misce ubić żółtka i jajko. Wymieszaj pozostały cukier i skrobię kukurydzianą; następnie mieszaj je w jajku, aż będą gładkie. Gdy mleko dojdzie do wrzenia, skrop go do miski cienkim strumieniem podczas mieszania, aby nie gotować jaj. Powrót mieszaninę do rondla, i powoli doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając, aby jajka nie zsiadł lub przypalić na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Gdy mieszanina dojdzie do wrzenia i zgęstnieje, usuń z ognia. Wymieszaj masło i wanilię, mieszając, aż masło zostanie całkowicie wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
12
Wlać do pojemnika żaroodpornego i umieścić kawałek folii bezpośrednio na powierzchni, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przed użyciem przechowywać w lodówce aż do schłodzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
13
Aby uzyskać krem waniliowy, umieść krem do ciasta w dużej misce i dodaj ekstrakt waniliowy. Zeskrobać nasiona wanilii do miski i złożyć na pół chantilly. Do kremu czekoladowego, roztopić czekoladę na bardzo małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Krem Do CiastKrem Do Ciast
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
14
Umieścić krem ciasto w dużej misce i złożyć w roztopionej czekolady, aż połączone. Wchodzisz w pozostałych chantilly.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
15
Rozprowadź krem waniliowy na połowie spodu i góry bezy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
16
Rozprowadzić warstwę kremu na wypukłych wierzchołkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
17
Powtórz proces z kremem czekoladowym i pozostałą bezą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
18
Na bezy polać wiórkami ciemnej i białej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe
19
Podawać od razu lub przechowywać w lodówce.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn