Latki Ziemniaczane
Przepis ziemniaczane Latkes może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w około 20 minut. Na 86 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 2. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 9g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, pieprz, masło klarowane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), Latki Ziemniaczane, oraz Latki Ziemniaczane.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Otarte ziemniaki owinąć ręcznikiem kuchennym i wycisnąć jak najwięcej płynu.
Ziemniaki połączyć w misce z jajkiem, mąką, solą i pieprzem.
Roztop masło klarowane w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Umieść łyżkę mieszanki ziemniaków do skwierczącego masła i gotuj przez 2 minuty. Obróć naleśniki i gotować przez kolejne 2 protokół, lub aż chrupiące na zewnątrz i złoty kolor.
Podawać naleśniki gorące z patelni.