Latkes
Latkes to żydowska przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 48 kalorii . Ten bezglutenowy, bezmleczny, laktoowowegetariański i cały przepis na 30 porcji jest przeznaczony dla 18 osób i kosztuje 10 centów za porcję . Jest idealny na Chanukę . Ten przepis z Taste of Home wymaga soli i pieprzu, zielonej cebuli, oleju i cebuli. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Latkes; smażone naleśniki warzywne z Europy i Bliskiego Wschodu .
Instrukcje
Umieść ziemniaki w czystym lnianym ręczniku; wyciśnij, zachowując płyn w miarce. Odstaw, aż skrobia ziemniaczana osiądzie.
Odcedź górny płyn; odłóż skrobię ziemniaczaną na bok.
W dużej misce wymieszaj ziemniaki, cebulę, jajko, sól, pieprz i odłożoną skrobię ziemniaczaną.
Rozgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni. Uformuj z mieszanki ziemniaczanej 2 łyżki w kotlety; włóż do gorącego oleju, lekko dociskając, aby spłaszczyć.
Smażyć na złoty kolor, około 1-1/2 minuty z każdej strony.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Podawać natychmiast lub wstawić do ciepłego piekarnika, aż do momentu podania.