Lasagne ze szpinakiem, ricottą i dynią
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj szpinaku, Ricottanu i Lasagnanu z dyni. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.0 za porcję. To danie główne ma 224 kalorie, 13g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, cebulę kopru włoskiego, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać dynię, można śledzić to danie główne z Desery Dyniowe: Pumpkin Cream Puffs jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest dobre. Spróbuj Szpinak-Ricotta Patelnia Lasagne, Lasagne Z Ricottą, Szpinakiem, Orzechami Włoskimi I Rukolą, oraz Szpinak Ricotta Slow Cooker Lasagne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij rondel 1/2 cala wody, a następnie dodaj kawałki dyni. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i pary, aż dynia jest bardzo delikatna, 10 do 15 minut.
Dynię odsączyć, następnie posmarować 1 łyżką masła, cynamonem; sól i pieprz do smaku, następnie odstawić.
2 łyżki masła rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Ubić mąkę i gotować, stale mieszając, aż pasta po prostu zacznie się złocić, około 2 minut.
Stopniowo ubijaj mleko, aby nie tworzyły się grudki. Doprowadzić do delikatnego wrzenia.
Dodaj liście laurowe i zmniejszyć ciepło do niskiej lub ciepłej. Pozostawić do delikatnego gotowania przez 10 do 15 minut, często mieszając, a następnie zdjąć z ognia.
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać w cebuli, koper włoski, i czosnek; gotować, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj szpinak i gotuj, aż zwiędnie. Zeskrobać mieszaninę do dużej miski i dobrze wymieszać z serem ricotta i gałką muszkatołową.
Używając tej samej patelni, podgrzej kolejną 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużym ogniu. Brązową mieloną wołowinę w oleju, dokładnie mieszając, aby rozbić na małe kawałki. Po rumianiu zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i wylej nadmiar tłuszczu. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i przecierem pomidorowym. Delikatnie gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 10 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Posmaruj naczynie z lasagne o wymiarach 9x13 cali.
Ułóż dno naczynia lasagne z 4 makaronem, nie nakładaj się.
Mieszaninę ricotty rozprowadzić równomiernie na makaronie, następnie posypać 1/3 parmezanu.
Na ricottę ułożyć kolejne 4 makarony, następnie równomiernie rozprowadzić z puree z dyni.
Pozostałe 4 makarony ułożyć na wierzchu dyni i polać sosem pomidorowym; posypać kolejną 1/3 parmezanu. Wymieszać biały sos, aż będzie gładki, a następnie wyrzucić liście laurowe; polać sosem na wierzch lasagne.
Posypać pozostałym parmezanem.
Umieść danie lasagne na wyłożonej folią blasze do pieczenia (aby złapać wszelkie wycieki).
Piec w nagrzanym piekarniku, aż makaron zmiękną, a biały sos stał się bąbelkowy i złocisty, o 30 protokół.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castellani Chianti Annata z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo