Lasagne z makaronem penne
Penne Pasta Lasagna może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Za 2,7 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 654 kalorie, 40 g białka i 30 g tłuszczu. Ten przepis jest na 5 osób. Jeśli masz pod ręką jajko, makaron penne, ser mozzarella i kilka innych składników, możesz to zrobić. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Penne all'Arrabbiata {pikantny makaron penne} – 50 kobiet zmieniających zasady jedzenia – Ruth Rogers i Rose Grey, Penne all'Arrabbiata {pikantny makaron penne} – 50 kobiet zmieniających zasady jedzenia – Ruth Rogers i Lasagne różowo-szara i warzywna z domowymi arkuszami lasagne (bez maszyny do makaronu).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia o pojemności 2 1/2 litra.
W dużym garnku zagotuj lekko osoloną wodę.
Dodaj makaron i gotuj przez 8 do 10 minut lub do momentu, aż będzie al dente; odpływ.
Na dużej patelni na średnim ogniu smaż wołowinę na brązowo; odpływ. Wymieszać z sosem makaronowym; zdjąć z ognia.
W misce wymieszaj ricottę, 1 szklankę mozzarelli, parmezan i roztrzepane jajko. Mieszaj, aż dobrze się połączą.
W tak przygotowanym naczyniu ułożyć połowę makaronu, połowę sosu i połowę masy serowej. Powtarzać. Posyp pozostałą mozzarellą.
Piec w nagrzanym piekarniku od 34 do 40 minut, aż będzie gorący i musujący.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Włoski świetnie komponuje się z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Tenuta di Capraia Chianti Classico z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Tenuta di Capraia Chianti Classico
Chianti Classico Tenuta di Capraia to wino o optymalnej złożoności i strukturze. Rubinowoczerwony kolor z fioletowymi odcieniami. Aromat intensywny i bogaty, winny, owocowy. Przyjemne nuty wiśni, orzeźwiające i dobrze zrównoważone z nutami zintegrowanych, żywych tanin.