Lasagne z kiełbasą i mieszanymi grzybami
Kiełbasa i mieszane Grzyby lasagne może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 781 kalorii. Na 3,03 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ser ricotta, ser mozzarella, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagna z kiełbasą i grzybami z indyka, Lasagne Z Kiełbasą, Grzybami I Szpinakiem, oraz Szybka lasagne z kiełbasą i grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. w średnim garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodaj pomidory z sokami, oregano, 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i nadal gotować, aż pomidory zmiękną i sos zgęstnieje, 20 minut, rozbijając pomidory łyżką, jak zmiękną. Rezerwa 2/3 szklanki sosu do montażu lasagne i odstawić resztę na bok.
W międzyczasie podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu i dodać grzyby. Gotować, aż grzyby uwolnią swój płyn, 5 do 7 minut.
Dodać kiełbasę i nadal gotować, łamanie kiełbasę z łyżką, aż kiełbasa jest rumiane i gotowane przez, kolejny 10 protokół.
Dodać sos pomidorowy i wymieszać, aby połączyć.
Cienko pokroić około jednej czwartej mozzarelli i odstawić na bok; resztę zetrzeć na tarce.
Połącz starty ser z ricottą i jajkiem.
Spread reserved 2/3 szklanki sosu pomidorowego na dnie 9-by-13-cala naczynia do pieczenia. Na wierzchu 1 arkusz makaronu, jedną trzecią mieszanki ricotty i jedną trzecią sosu mięsnego. Powtórzyć z pozostałym makaronem, ricottą i sosem mięsnym. Przykryć folią i piec, aż sos będzie bulgotał po brzegach i makaron będzie miękki, o 45 protokół.
Zdjąć folię, top z plasterkami mozzarelli i nadal piec, aż ser się stopi, 15 minut więcej.
Odstawić na 20 minut i posypać posiekaną natką pietruszki przed podaniem z zieloną sałatką i chlebem czosnkowym.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.