Lasagne Z Bakłażanem 3-Serowym

Lasagne Z Bakłażanem 3-Serowym
Przepis 3-ser bakłażan lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny i 25 minut. Ten przepis służy 8. To danie główne ma 309 kalorii, 17g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 313 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, sól i mielony pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 86%. Spróbuj Lasagne Z Bakłażanem 3-Serowym, Lasagne Z Bakłażanem, oraz Lasagne Z Bakłażanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posyp obie strony plasterków bakłażana 2 łyżkami soli i ułóż je w dużym naczyniu do pieczenia z papierowymi ręcznikami między każdą warstwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2
Umieść mniejsze naczynie do pieczenia na plastrach bakłażana i zważyć je kilkoma ciężkimi puszkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Odstawić na co najmniej godzinę lub aż ręczniki papierowe będą wyraźnie wilgotne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Plastry bakłażana opłukać świeżą wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i wlej 2 łyżki oleju rzepakowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Pracując partiami, jeśli to konieczne, gotuj obie strony plastrów bakłażana, aż będą lekko rumiane, około 5 minut na stronę. Odstawić ugotowane bakłażany na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
7
Przygotować sos łącząc pokruszone pomidory, pasta pomidorowa, oregano, bazylia, 1 łyżeczka czosnku w proszku, 1 łyżeczka cebuli w proszku, 1 łyżka oliwy z oliwek, sól i czarny pieprz w oddzielnej misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Ciepła 1 łyżeczka oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Do cebuli dodaj mrożony szpinak i rozdrobnioną marchewkę. Gotować, aż mieszanina wyschnie, 5 do 8 minut. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak MrożonySzpinak Mrożony
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
10
Połącz ser ricotta, jajka, ser Romano, 1 łyżeczka czosnku w proszku, 1 łyżeczka cebuli w proszku i 1/2 łyżeczki soli w osobnej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przez CiastoPrzez Ciasto
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
10 Chili Serrano, Z łodygami, Gruby Kotlet10 Chili Serrano, Z łodygami, Gruby Kotlet
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
(Keebler)(Keebler)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Łyżka schłodzonej mieszanki szpinaku i marchwi do mieszaniny ricotta i połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przez CiastoPrzez Ciasto
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
12
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Rozpocznij montaż lasagne, wlewając cienką warstwę sosu pomidorowego do naczynia do pieczenia 9x13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
14
Połowę plasterków bakłażana ułożyć warstwą na sosie pomidorowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
15
Rozłóż połowę mieszanki sera ricotta na wierzchu warstwy bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przez CiastoPrzez Ciasto
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
16
Dodaj kolejną warstwę sosu pomidorowego, a następnie warstwę na pozostałe plastry bakłażana i pozostałą mieszaninę ricotta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Przez CiastoPrzez Ciasto
17
Na koniec polać sosem pomidorowym i na wierzchu rozprowadzić ser mozzarella.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
18
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut lub aż ser mozzarella jest rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
19
Odstawić na 10 minut przed podaniem.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jedno wino można spróbować Jest Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
12 miesięcy między stalą nierdzewną, dębowymi beczkami Slawońskimi, francuskimi barriques i tonneaux drugiego użycia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia24
Magazyn