Lasagne Szpinakowa Z Pieczarkami Ragu

Lasagne Szpinakowa Z Pieczarkami Ragu
Przepis szpinak lasagne z pieczarkami Ragu może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 4 godziny. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 879 kalorii, 61g białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Na 8,28 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ser ricotta, liście laurowe, pastę pomidorową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Lasagne szpinakowa z pieczarkami Ragu, Lazania z jagnięciną Ragu, szpinakiem i ricottą, oraz Lasagne z pieczarkami i szpinakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić ragu: namoczyć grzyby borowiki w 1 szklance gorącej wody do miękkości, o 15 protokół. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach nad miską. Chop; rezerwy cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W międzyczasie rozgrzać oliwę w garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodaj cebulę, marchew i seler i gotować do miękkości, 5 protokół. Wymieszać w czosnku i pasty pomidorowej i gotować, mieszając, 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać portobello i grzyby shiitake, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; gotować, mieszając, aż grzyby będą miękkie, 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Dodać borowiki; gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
6
Dodaj zastrzeżony płyn borcini, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się nieznacznie, o 3 protokół.
7
Dodać pomidory i ich sok, 2 szklanki wody i liście laurowe; doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień do średniego niskiego, dodać pietruszkę i 1 łyżeczkę soli i gotować na wolnym ogniu, mieszając kilka razy, aż gruby, o 1 godzinę, 30 minut. Odrzuć liście laurowe. (Możesz zrobić ragu do 1 dnia do przodu; ostudzić, a następnie przykryć i schłodzić. Podgrzać przed użyciem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1
Wymieszać parmezan, mozzarellę i asiago; ustawić 1 1/2 szklanki mieszanki sera na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Ser AsiagoSer Asiago
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
2
Pozostałą masę serową wymieszać w dużej misce z ricottą, jajkami, szpinakiem, gałką muszkatołową i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj makaron i gotuj zgodnie z zaleceniami etykiety.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
5
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą; wytrząsnąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
6
Rozłóż 1 filiżankę ragu w 9-by-13-calowym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
7
Dodać warstwę makaronu, następnie połowę mieszanki szpinaku i 2 szklanki ragu. Powtórz z kolejną warstwą makaronu, mieszaniną szpinaku i ragu. Top z pozostałym makaronem i ragu i posypać reserved serem. Przykryć folią, umieścić na blasze do pieczenia i piec 50 minut. Odkryć i piec do złotego, o 25 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
8
Pozwól odpocząć przed podaniem.
9
Zdjęcia Anna Williams

Składniki

2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ser Asiago, rozdrobnionyser Asiago, rozdrobniony3słonina wieprzowasłonina wieprzowa1łyżka czerwony ocet winnymarchew, drobno posiekanamarchew, drobno posiekana1łodygaseler drobno posiekanyseler drobno posiekany281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.suszone borowikisuszone borowiki2largesjajka lekko ubitejajka lekko ubite591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki4goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany8krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.makaron z suszoną lasagnąmakaron z suszoną lasagną0Batoniki toffi Heathświeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1( bakłażany)cebula posiekanacebula posiekana851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.parmezan tartyparmezan tarty6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.częściowo odtłuszczony ser mozzarella, rozdrobnionyczęściowo odtłuszczony ser mozzarella, rozdrobniony2czapki z grzybami Portobello, posiekaneczapki z grzybami Portobello, posiekane9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1-1/2 szklanki pieczonej słodkiej czerwonej papryki, odsączonej i drobno posiekanej1-1/2 szklanki pieczonej słodkiej czerwonej papryki, odsączonej i drobno posiekanej6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.grzyby shiitake, łodygi usunięte, posiekanegrzyby shiitake, łodygi usunięte, posiekane4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.szpinak mrożony posiekany, rozmrożony i wyciśnięty na suchoszpinak mrożony posiekany, rozmrożony i wyciśnięty na sucho23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2kilogramycałe pomidory San Marzano, zmiażdżone ręczniecałe pomidory San Marzano, zmiażdżone ręcznie

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia64
Magazyn