Lasagne babci

Lasagne babci
Przepis Babcia lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny. Na 4,14 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. To danie główne ma 852 kalorie, 51g białka, oraz 50 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka przecier pomidorowy, kiełbasa, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Lasagna Warzywna Z Domowymi Arkuszami Lasagna (Bez Maszyny Do Makaronu), Lasagne de Pollo con Champiñones (lasagne z kurczakiem i grzybami), oraz Angelina ' s Lasagna di Carnevale (lasagne na karnawał).

Instrukcje

1
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozgrzać oliwę do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
2
Dodać trzonek i polędwicę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, rozbijając mięso na duże kawałki, aż nie pozostanie różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek PorterhouseStek Porterhouse
MięsoMięso
3
Dodać czosnek, oregano i pokruszony czerwony pieprz i gotować, aż pachnące. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować, aż mięso będzie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
CzosnekCzosnek
MięsoMięso
4
Dodaj pomidory i ich soki i przecier pomidorowy wraz z bulionem z kurczaka, liśćmi laurowymi, tymiankiem i cukrem. Doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i zmniejsza się do 8 filiżanek, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Przecier PomidorowyPrzecier Pomidorowy
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
CukierCukier
TymianekTymianek
5
Usunąć liście laurowe i gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Liście LauroweLiście Laurowe
6
Tymczasem podgrzać dużą patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać mięso kiełbasy w dużych kawałkach i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane i tylko gotowane przez, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
8
Odcedzić kiełbasę i rozbić ją na kawałki 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
9
W dużej misce, połączyć ricotta z pietruszki, bazylii i 1/4 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Ser RicottaSer Ricotta
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Dodać dwie trzecie rozdrobnionej mozzarelli i doprawić solą i pieprzem. Beat in the egg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniona MozzarellaRozdrobniona Mozzarella
Sól I PieprzSól I Pieprz
JajkoJajko
11
Gotować makaron lasagne w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, mieszając od czasu do czasu, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Makaron odsączyć i spłukać pod zimną wodą. Makaron suszyć między warstwami ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
13
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Rozprowadź 1 szklankę sosu na dnie szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali. Ułóż naczynie z 4 nakładającymi się makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
15
Rozłóż jedną połowę mieszanki ricotta na makaron, a następnie top z jedną połową kiełbasy, 1 1/2 szklanki sosu i kolejne 4 makaron. Powtórz warstwowanie z pozostałą ricottą, kiełbasą i innym 1 1/2 szklanki sosu. Top z 4 makaronem i przykryć 1 1/2 szklanki sosu. Wrzucić pozostałą 1 szklankę mozzarelli z pozostałą 1/4 szklanki parmezanu i posypać lasagne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
ParmezanParmezan
MakaronyMakarony
Ser RicottaSer Ricotta
KiełbasaKiełbasa
SOSSOS
16
Piec lasagne przez około 45 minut, lub do góry jest złoty i chrupiące na brzegach i nadzienie jest bulgotanie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
17
Pozostaw lasagne na 20 minut przed podaniem.

Składniki

23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekana bazyliadrobno posiekana bazylia2słonina wieprzowasłonina wieprzowa0Batoniki toffi Heathkruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz1łyżka czerwony ocet winnyjajko, pobitejajko, pobite591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana pietruszka płaskolistnadrobno posiekana pietruszka płaskolistna9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeża ricottaświeża ricotta4Batoniki toffi Heathsos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mielony chuck wołowymielony chuck wołowy2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.polędwica mielonapolędwica mielona6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słodka włoska kiełbasa, osłonki usuniętesłodka włoska kiełbasa, osłonki usunięte56Włoskie pomidory bez skórki, drobno posiekane, sokiWłoskie pomidory bez skórki, drobno posiekane, soki12makaron z suszoną lasagnąmakaron z suszoną lasagną4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka lub bulion niskosodowybulion z kurczaka lub bulion niskosodowy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1Batoniki toffi Heathsuszone oregano, pokruszonesuszone oregano, pokruszone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan10krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweFunt pakowana pełnoziarnista mozzarella, rozdrobnionaFunt pakowana pełnoziarnista mozzarella, rozdrobniona1szczyptaSzczypta cukruSzczypta cukru6gałązki tymianku, wiązane sznurkiem kuchennymgałązki tymianku, wiązane sznurkiem kuchennym23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 48 dolarów.
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia47
Magazyn