Przepis Babcia lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny. Na 4,14 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. To danie główne ma 852 kalorie, 51g białka, oraz 50 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka przecier pomidorowy, kiełbasa, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Lasagna Warzywna Z Domowymi Arkuszami Lasagna (Bez Maszyny Do Makaronu), Lasagne de Pollo con Champiñones (lasagne z kurczakiem i grzybami), oraz Angelina ' s Lasagna di Carnevale (lasagne na karnawał).
Instrukcje
1
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozgrzać oliwę do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
2
Dodać trzonek i polędwicę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, rozbijając mięso na duże kawałki, aż nie pozostanie różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Porterhouse
Mięso
3
Dodać czosnek, oregano i pokruszony czerwony pieprz i gotować, aż pachnące. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować, aż mięso będzie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Pasta Pomidorowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek
Mięso
4
Dodaj pomidory i ich soki i przecier pomidorowy wraz z bulionem z kurczaka, liśćmi laurowymi, tymiankiem i cukrem. Doprawić solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i zmniejsza się do 8 filiżanek, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Rosół Z Kurczaka
Przecier Pomidorowy
Liście Laurowe
Pomidor
Cukier
Tymianek
5
Usunąć liście laurowe i gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Liście Laurowe
6
Tymczasem podgrzać dużą patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać mięso kiełbasy w dużych kawałkach i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane i tylko gotowane przez, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Kiełbasa Wieprzowa
8
Odcedzić kiełbasę i rozbić ją na kawałki 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
9
W dużej misce, połączyć ricotta z pietruszki, bazylii i 1/4 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Pietruszka-nać
Ser Ricotta
Bazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Dodać dwie trzecie rozdrobnionej mozzarelli i doprawić solą i pieprzem. Beat in the egg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniona Mozzarella
Sól I Pieprz
Jajko
11
Gotować makaron lasagne w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, mieszając od czasu do czasu, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Lasagne
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
12
Makaron odsączyć i spłukać pod zimną wodą. Makaron suszyć między warstwami ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
13
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
14
Rozprowadź 1 szklankę sosu na dnie szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali. Ułóż naczynie z 4 nakładającymi się makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
15
Rozłóż jedną połowę mieszanki ricotta na makaron, a następnie top z jedną połową kiełbasy, 1 1/2 szklanki sosu i kolejne 4 makaron. Powtórz warstwowanie z pozostałą ricottą, kiełbasą i innym 1 1/2 szklanki sosu. Top z 4 makaronem i przykryć 1 1/2 szklanki sosu. Wrzucić pozostałą 1 szklankę mozzarelli z pozostałą 1/4 szklanki parmezanu i posypać lasagne.
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 48 dolarów.