Lasagna Ziemniaczana
Need a danie główne bezglutenowe i wegetariańskie? Lasagna ziemniaczana może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 658 kalorii, 29g białka, oraz 19g tłuszczu. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka ziemniaków, liście szpinaku baby, sos marinara wódka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Lasagna Ziemniaczana, Lasagna Ziemniaczana, oraz Kremowa Lasagna Ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować naczynie zapiekanki 2 quart.
W średniej misce, wrzucić razem marchew, papryka, cebula, czosnek, i szpinak. W osobnej misce wymieszać ser Gouda, ser mozzarella i ostry ser Cheddar. Odstawić.
Ułożyć dwie warstwy pokrojonych ziemniaków na dnie przygotowanego naczynia żaroodpornego. Ziemniaki przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Wierzchu warstwą mieszanki szpinaku, i wlać około 1/2 szklanki sosu na wszystko.
Posypać mieszanką serową. Powtórz warstwowanie z pozostałymi ziemniakami, warzywami, sosem i serem, kończąc serem na górze.
Piec pod przykryciem przez 35 minut w nagrzanym piekarniku.
Zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 10 minut, aż top jest rumiane.