Laab (Północna Tajska Pikantna Sałatka Wołowa)
Laab (Północna tajska pikantna sałatka z wołowiną) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 27g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ptaków chile, stek z polędwicy, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantna Tajska Sałatka Wołowa, Pikantna tajska Sałatka wołowa z Mizuną, oraz Pikantna tajska Sałatka wołowa na # SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować proszek ryżowy, połącz wodę z ryżem w misce.
Ryż odcedzić i opłukać zimną wodą; osuszyć. Ugotować ryż na małej patelni nonstick na średnim ogniu 7 minut, stale mieszając, aż lekko rumiane. Całkowicie fajne.
Umieść ryż w młynku do przypraw lub kawy; proces, aż ryż będzie przypominał mączkę kukurydzianą. Odstawić.
Aby przygotować marynatę, umieść ziarna pieprzu na patelni na średnim ogniu i gotuj przez 3 minuty, stale mieszając lub aż do tostów.
Umieścić ziarna pieprzu w przyprawy lub młynek do kawy; proces aż do zmielenia.
Połącz mielony pieprz, 1 łyżeczka soli, czosnek, sok ananasowy i stek w dużej plastikowej torbie na suwak; zamknij i marynuj w lodówce 30 minut.
Wyjąć stek z worka, zastrzegając marynatę.
Umieść stek na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Broil 16 minut lub do pożądanego stopnia doneness, obracając i fastrygowanie z zastrzeżonej marynaty po 8 minut.
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Pokrój plastry w poprzek na cienkie plastry.
Połącz stek i sok z limonki w dużej misce.
Dodać ryż w proszku, miętę, a następnie 8 składników (mięta przez 1/2 łyżeczki soli), i dobrze wymieszać. Łyżka 1/3 szklanki mieszanki stek do każdego liścia kapusty.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Fram Wines Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Fram Wina Chenin Blanc]()
Fram Wina Chenin Blanc
Szczególny obszar, z którego pochodzą te winogrona, jest w rzeczywistości bliższy Clanwilliam niż Citrusdal, ale część dotycząca góry jest bardzo prawdziwa. Położone w głębokiej czerwonej piaszczystej glebie, na farmie z widokiem na mekkę raków Lambertsbay z jednej strony i Olifantsriver i bulshoek dam z drugiej strony. Zwarta pikantna kwasowość jest cechą wyróżniającą Chenin blanc z tego obszaru, połącz to z dojrzałością, która dodaje ogromnej złożoności i wiesz, że jest tu wiele miłości.