La Laiterie ' s Herbed Mac and Cheese
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać La Laiterie Herbed Mac and Cheese spróbować. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 749 kalorii, 32G białka, oraz 39g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 136 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, ostry cheddar, szałwia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Najlepszy wegański ser Mac n' , Wegański makaron z serem, oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. Nasmaruj patelnię do pieczenia 13x9 cali. Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Gotować makaron, aż dopiero zaczyna mięknąć do etapu al dente.
Odcedzić makaron, przepłukać pod zimną wodą i włożyć do garnka.
Zeskrobać białą skórkę z Brie i drobno posiekać.
Połącz Brie z Gruyère i cheddarem i odstaw 1/2 szklanki mieszanki sera.
Podgrzać 2 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać mąkę i gotować, ciągle mieszając, przez 1 minutę, lub aż mieszanina zmieni się lekko beżowy, jest bąbelkowy, i wydaje się, że wzrosła w objętości. Wymieszać z rozmarynem, szałwią, tymiankiem i gałką muszkatołową. Zwiększ ciepło do średniego i powoli ubijaj ciepłe mleko. Doprowadzić do wrzenia, ubijając często. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj sos na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Dodać ser do sosu miarą 1/2 szklanki, mieszając, aż ser się roztopi, przed wykonaniem kolejnego dodatku.
Polać makaron sosem i dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a makaron przełożyć na przygotowaną patelnię.
Rozgrzać pozostałe masło na małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj bułkę tartą i gotować przez 2 protokół, lub aż okruchy są złoty kolor.
Połącz rumiane okruchy z pozostałą mieszaniną sera, i posypać go na górze naczynia.
Piec zapiekankę przez 20 minut do 30 minut, lub aż sos serowy jest bąbelkowy, a okruchy na górze są głęboko brązowe. Odstawić na 5 minut, a następnie podawać.