Kędzior i Turek
Kędzior i Turek to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap napój. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1073 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 8,16 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz kwiaty hibiskusa, gorzkie marokańskie Bittersy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Turek-Wee Burgers, Turk - Wee Sloppy Joes, oraz Klopsiki Turk-Eye z krwawym sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby Chile-syrop hibiskus: doprowadzić wodę, cukier, hibiskus, i chiles do wrzenia na jedną minutę.
Wyjąć z ognia i pozostawić do stromego na 15 minut. Wymieszać z ostrym sosem. Przecedzić przez drobny sitko siatkowe lub gazę. Zamknąć i przechowywać w lodówce do tygodnia.
Aby koktajl: wlać syrop chile-hibiskus na dno wysokiej szklanki, a następnie wypełnić 2/3 pełnym kruszonym lodem. Napełnij shaker Do Koktajli lodem, dodaj gin, curacao, Bittersy i sok z cytryny. Potrząśnij.
Powoli przecedzić mieszaninę ginu i curacao na lodzie, tak aby unosiła się nad syropem. Top z dodatkowym kruszonym lodem i włóż dwie wysokie słomki bezpośrednio na środku szklanki, aby odtworzyć patyczki lodów.