Kuskus pachnący szafranem z orzeszkami pinii to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 9g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz orzeszki piniowe, nitki szafranu, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kuskus Izraelski Z Szafranem, Prażonymi Orzeszkami Piniowymi I Porzeczkami, Sekretny składnik (szafran): szafran i pomarańczowy pilaw ryżowy z Orzo i orzeszkami pinii, oraz Pilaw Bulgarski o zapachu limonki z rodzynkami i orzeszkami pinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przynieś bulion, 2 łyżki masła, szafran i 1/4 łyżeczki grubej soli, aby zagotować w rondlu, mieszając, aby stopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Gruboziarnista
Szafran
Masło
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Wymieszać z kuskusem. Przykryć i odstawić, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, a kuskus będzie miękki, około 10 minut.Puszysty kuskus widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
4
Wymieszać w pozostałej 1 łyżce masła i połowę zielonych i orzechów. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Kopiec w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Pieprz
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego