Kuskus pachnący szafranem z orzeszkami pinii
Kuskus pachnący szafranem z orzeszkami pinii to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 9g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz orzeszki piniowe, nitki szafranu, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kuskus Izraelski Z Szafranem, Prażonymi Orzeszkami Piniowymi I Porzeczkami, Sekretny składnik (szafran): szafran i pomarańczowy pilaw ryżowy z Orzo i orzeszkami pinii, oraz Pilaw Bulgarski o zapachu limonki z rodzynkami i orzeszkami pinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś bulion, 2 łyżki masła, szafran i 1/4 łyżeczki grubej soli, aby zagotować w rondlu, mieszając, aby stopić masło.
Wymieszać z kuskusem. Przykryć i odstawić, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, a kuskus będzie miękki, około 10 minut.Puszysty kuskus widelcem.
Wymieszać w pozostałej 1 łyżce masła i połowę zielonych i orzechów. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Kopiec w misce.
Posypać zieloną cebulą i orzechami.