Kuskus-Kury Nadziewane Korniszonem
Kuskus Nadziewane kury kornwalijskie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 791 kalorii, 53g białka, oraz 51 g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz śliwkowe migdały, morele, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kurowane Kury Kornwalijskie Z Kokosową Kolendrą Kuskus, Niedzielna Kolacja: kury Korniszonowe z migdałowym kuskusem, oraz Faszerowane Kury Kornwalijskie.
Instrukcje
Toast orzechy w piekarniku, aż złoty kolor, 5 do 10 protokół.
Usunąć Podnieś temperaturę do 42
W małym rondlu przynieś bulion, morele i 1/4 łyżeczki soli na wolnym ogniu na umiarkowanie wysokim ogniu.
Zdjąć z ognia i wymieszać z kuskusem. Przykryć i odstawić na 5 minut. Puch z widelcem.
Dodać migdały, 1/2 łyżki masła, 1 1/2 łyżeczki miodu, cynamon, i 1/8 łyżeczki soli i pieprzu.
Napełnij ubytki kur mieszaniną kuskusu. Przekręć skrzydła kur za plecami i, jeśli chcesz, zwiąż nogi razem.
Kury, od strony piersi do góry, umieść na małej patelni do pieczenia. Kury zalać olejem; posypać 1/8 łyżeczki soli i pieprzu. Kropka z pozostałą 1 łyżką masła.
Piecz kury przez 25 minut. Zalać je sokami z patelni i skropić pozostałą 1 łyżeczką miodu. Kontynuuj pieczenie, aż tylko gotowe, 10 do 15 minut dłużej.
Kiedy kury są gotowe, przenieś je na talerz i pozostaw do odpoczynku w ciepłym miejscu na około 5 minut. Łyżka tłuszczu z patelni i dodać wodę do soków. Gotować na umiarkowanym ogniu, skrobanie dno patelni, aby usunąć wszelkie brązowe kawałki, aż zredukowane do 1/4 szklanki, o 3 protokół.
Dodać szczyptę soli i pieprzu.
Kury pokroić na pół i podawać z farszem i sokami z patelni.
Rekomendacja win: to egzotyczne danie wymaga równie egzotycznego wina, jak pyszny Australijski smillon, niezbyt wytrawna biel z nutami mandarynki i migdałów.