Kuskus Jęczmienny Warzywny

Kuskus Jęczmienny Warzywny
Kuskus z jęczmienia warzywnego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 925 kalorii. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wody, oliwy z oliwek, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Kuskus warzywny (Couscous aux Légumes), Jęczmień Warzywny, oraz Pilaw warzywny i jęczmienny.

Instrukcje

1
Suszoną ciecierzycę moczyć w 3 szklankach wody co najmniej 8 godzin i do 2
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca SuszonaCiecierzyca Suszona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Odcedzić namoczoną ciecierzycę i połączyć z 6 szklankami zimnej wody w rondlu 3-do 4-quart i gotować na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Odcedzić i odstawić.
1
Lekko tost szafran w suchej małej ciężkiej patelni na umiarkowanie małym ogniu, potrząsając patelnią, tylko do pachnącego, o 1 minutę, a następnie przenieść do małego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Połowę pomidorów i zetrzeć miąższ na dużych okrągłych otworach tarki pudełkowej, odrzucając skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
3
Olej, starty pomidor, cebula, pieprz, imbir, sól, pasta pomidorowa i szafran w dolnej części kuskussire (lub w garnku 5 - do 6-quart) i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż cebula zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
SzafranSzafran
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodać wodę i ras-el-hanout i doprowadzić bulion na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ras El HanoutRas El Hanout
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1
Podczas gdy bulion przychodzi na wolnym ogniu, umieścić kuskus w dużej szerokiej misce i wymieszać z solą, a następnie skropić 2 łyżki oleju, pocierając ziarna między dłońmi, aby rozprowadzić olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Posypać kuskus 1 szklanką letniej wody, pocierając, aby równomiernie rozprowadzić i rozbijając wszelkie grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Wierzchnią porcję kuskusu (w przypadku durszlaka lub parownika, polać gazą) posypać kuskusem równą, luźną warstwą bez opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
4
Ustawiamy kuskus na gotującym się bulionie i gotujemy na parze, odsłonięte, aż para równomiernie unosi się na powierzchni kuskusu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
5
Przenieść kuskus do oczyszczonej miski (zastrzegając gazę, jeśli używasz).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Pozostaw do ostygnięcia, aż ostygnie, a następnie ponownie posyp 1 szklanką wody i delikatnie pocieraj kuskus między dłońmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
7
Odstawić kuskus na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
8
Do bulionu w kuskusie dodajemy marchew i rzep, a następnie gotujemy na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
RzepaRzepa
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
9
Kuskus przekładamy na wierzch kuskusu i parujemy po raz drugi, odsłonięty, w ten sam sposób, aż para równomiernie unosi się na powierzchni, następnie ponownie przekładamy do miski (zastrzegając gazę). Wymieszaj tyle wody (1/2 do 3/4 szklanki) do kuskusu, aby się połączył, gdy ściśnięta garść utrzyma swój kształt bez pękania.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Odstawić kuskus, odsłonięty, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
11
Podczas gdy stoi kuskus, dodać cukinię, kapustę i dynię butternut do bulionu i gotować, przykryte, aż warzywa będą prawie miękkie, następnie dodać gotowaną ciecierzycę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
12
Pozostałe 2 łyżki oleju natrzeć na kuskus, następnie przenieść na wierzch kuskusu i parować kuskus po raz trzeci w taki sam sposób jak powyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
1
Rozgrzać olej w 7-do 8-calowej patelni na umiarkowanym ogniu, aż tylko gorące i gotować migdały, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1
Delikatnie wymieszać 1/2 łyżeczki harissy do bulionu i podawać kuskus z warzywami, bulionem, smażonymi migdałami, konfiturą z czerwonej cebuli i harissą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
HarissaHarissa
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2
Uwagi kucharzy: suszoną ciecierzycę można namoczyć 3 dni wcześniej, następnie ugotować 2 dni wcześniej i schłodzić w płynie do gotowania, przykryć. Jeśli nie masz czasu na moczenie i gotowanie suszonej ciecierzycy, możesz użyć odsączonej wypłukanej ciecierzycy z puszki. Bulion można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać przed przystąpieniem do receptury. Kuskus można przygotować 2 godziny wcześniej i utrzymywać w cieple, przykrytym. Jeśli nie masz kuskusu, możesz użyć garnka 5 do 6 litrów do gotowania gulaszu warzywnego i drugiego garnka do parowania kuskusu nad wodą, na przykład szerokiego garnka wyposażonego w durszlak lub garnka do makaronu wyposażonego we wkładkę do makaronu/parownika. Jeśli otwory w durszlaku lub parowcu są duże, linia z podwójną warstwą gaznicy. Jeśli używasz tej metody, gotuj gulasz częściowo przykryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca SuszonaCiecierzyca Suszona
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji

Składniki

5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekuskus jęczmiennykuskus jęczmienny1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge3/4 szklanki całych blanszowanych migdałów3/4 szklanki całych blanszowanych migdałów340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgedyni, obrane, zaszczepione i pokrojone na 2-calowe kawałkidyni, obrane, zaszczepione i pokrojone na 2-calowe kawałki340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemarchew, obrane i połówki poprzecznie, a następnie połówki wzdłużmarchew, obrane i połówki poprzecznie, a następnie połówki wzdłuż128opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge3/4 szklanki suszonej ciecierzycy3/4 szklanki suszonej ciecierzycy11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejkapusta zielona pokrojona w 6 klinówkapusta zielona pokrojona w 6 klinów2Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony1Batoniki toffi Heathognista harissa plus dodatkowo do serwowaniaognista harissa plus dodatkowo do serwowania591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula grubo posiekanacebula grubo posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoground ras-el-hanoutground ras-el-hanout1Batoniki toffi Heathrozdrobnione nitki szafranurozdrobnione nitki szafranu11 łyżka suszonego oregano5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych11 łyżka suszonego oreganoDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejpomidorypomidory21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejrzepa obrana i pokrojona w kliny o szerokości 1,5 calarzepa obrana i pokrojona w kliny o szerokości 1,5 cala5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny1Średnia żółta cebula, posiekana1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcukinia, przycięta, o połowę poprzecznie, a następnie o połowę wzdłużcukinia, przycięta, o połowę poprzecznie, a następnie o połowę wzdłużhoneyed-red-onion-confit/" class="item">1LinkAkompaniament: konfitura z czerwonej cebuli"/>Akompaniament: "EPI: recipe id = "238426" >konfitura z czerwonej cebuli
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia88
Magazyn