Kuskus Jęczmienny Warzywny

Kuskus Jęczmienny Warzywny
Kuskus z jęczmienia warzywnego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 740 kalorii, 22g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka jęczmienia kuskus, pieprz, kapusta, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 88% to danie jest super. Podobne przepisy to Kuskus Jęczmienny Warzywny, Kuskus warzywny (Couscous aux Légumes), oraz Jęczmień Warzywny.

Instrukcje

1
Suszoną ciecierzycę moczyć w 3 szklankach wody co najmniej 8 godzin i do 2
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca SuszonaCiecierzyca Suszona
WodaWoda
2
Odcedzić namoczoną ciecierzycę i połączyć z 6 szklankami zimnej wody w rondlu 3-do 4-quart i gotować na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odcedzić i odstawić.
1
Lekko tost szafran w suchej małej ciężkiej patelni na umiarkowanie małym ogniu, potrząsając patelnią, tylko do pachnącego, o 1 minutę, a następnie przenieść do małego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Połowę pomidorów i zetrzeć miąższ na dużych okrągłych otworach tarki pudełkowej, odrzucając skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
3
Olej, starty pomidor, cebula, pieprz, imbir, sól, pasta pomidorowa i szafran w dolnej części kuskussière (lub w garnku 5 - do 6-quart) i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż cebula zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
SzafranSzafran
ImbirImbir
CebulaCebula
PieprzPieprz
PomidorPomidor
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodać wodę i ras-el-hanout i doprowadzić bulion na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ras El HanoutRas El Hanout
BulionBulion
WodaWoda
1
Podczas gdy bulion przychodzi na wolnym ogniu, umieścić kuskus w dużej szerokiej misce i wymieszać z solą, a następnie skropić 2 łyżki oleju, pocierając ziarna między dłońmi, aby rozprowadzić olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
ZiarnaZiarna
BulionBulion
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Posypać kuskus 1 szklanką letniej wody, pocierając, aby równomiernie rozprowadzić i rozbijając wszelkie grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
WodaWoda
3
Górną część kuskussière (w przypadku durszlaka lub parownika, polać gazą) posypać kuskusem równą, luźną warstwą bez opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
DurszlakDurszlak
4
Ustawiamy kuskus na gotującym się bulionie i gotujemy na parze, odsłonięte, aż para równomiernie unosi się na powierzchni kuskusu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
BulionBulion
5
Przenieść kuskus do oczyszczonej miski (zastrzegając gazę, jeśli używasz).
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Pozostaw do ostygnięcia, aż ostygnie, a następnie ponownie posyp 1 szklanką wody i delikatnie pocieraj kuskus między dłońmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
WodaWoda
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
7
Odstawić kuskus na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
8
Do bulionu w kuskussière dodajemy marchew i rzep, a następnie gotujemy na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
MarchewMarchew
RzepaRzepa
BulionBulion
9
Kuskus przekładamy na wierzch kuskussière i parujemy po raz drugi, odsłonięty, w ten sam sposób, aż para równomiernie unosi się na powierzchni, a następnie ponownie przekładamy do miski (zastrzegając gazę). Wymieszaj tyle wody (1/2 do 3/4 szklanki) do kuskusu, aby się połączył, gdy ściśnięta garść utrzyma swój kształt bez pękania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Odstawić kuskus, odsłonięty, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
11
Podczas gdy stoi kuskus, dodać cukinię, kapustę i dynię butternut do bulionu i gotować, przykryte, aż warzywa będą prawie miękkie, następnie dodać gotowaną ciecierzycę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dyniowate Z Jadalną SkórkąDyniowate Z Jadalną Skórką
WarzywaWarzywa
CiecierzycaCiecierzyca
KuskusKuskus
CukiniaCukinia
KapustaKapusta
BulionBulion
12
Pozostałe 2 łyżki oleju natrzeć na kuskus, następnie przełożyć na wierzch kuskussière i parować kuskus trzeci raz w taki sam sposób jak powyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
1
Rozgrzać olej w 7-do 8-calowej patelni na umiarkowanym ogniu, aż tylko gorące i gotować migdały, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
Delikatnie wymieszać 1/2 łyżeczki harissy do bulionu i podawać kuskus z warzywami, bulionem, smażonymi migdałami, konfiturą z czerwonej cebuli i harissą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KuskusKuskus
MigdałyMigdały
HarissaHarissa
BulionBulion
CebulaCebula
1
* Suszoną ciecierzycę można namoczyć 3 dni wcześniej, następnie ugotować 2 dni wcześniej i schłodzić w płynie do gotowania, przykryć. Jeśli nie masz czasu na moczenie i gotowanie suszonej ciecierzycy, możesz użyć odsączonej wypłukanej ciecierzycy z puszki.* Bulion można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać przed przystąpieniem do receptury.* Kuskus może być wykonany 2 godziny wcześniej i utrzymywany w cieple, przykryty.* Jeśli nie masz kuskussière, możesz użyć garnka 5-do 6-quart do gotowania gulaszu warzywnego i drugiego garnka do parowania kuskusu nad wodą, na przykład szerokiego garnka wyposażonego w durszlak lub garnka do makaronu wyposażonego we wkładkę do makaronu/parownika. Jeśli otwory w durszlaku lub parowcu są duże, linia z podwójną warstwą gaznicy. Jeśli używasz tej metody, gotuj gulasz częściowo przykryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca SuszonaCiecierzyca Suszona
GulaszGulasz
KuskusKuskus
BulionBulion
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek

Składniki

5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikuskus jęczmiennykuskus jęczmienny11 funt cukinii,3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków113Orzechy dowolne (posiekane)3/4 szklanki całych blanszowanych migdałów3/4 szklanki całych blanszowanych migdałów340Orzechy dowolne (posiekane)dyni, obrane, zaszczepione i pokrojone na 2-calowe kawałkidyni, obrane, zaszczepione i pokrojone na 2-calowe kawałki340Orzechy dowolne (posiekane)marchew, obrane i połówki poprzecznie, a następnie połówki wzdłużmarchew, obrane i połówki poprzecznie, a następnie połówki wzdłuż128Orzechy dowolne (posiekane)3/4 szklanki suszonej ciecierzycy3/4 szklanki suszonej ciecierzycy11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejkapusta zielona pokrojona w 6 klinówkapusta zielona pokrojona w 6 klinów2(może być lub przeglądać)imbir mielonyimbir mielony1(może być lub przeglądać)ognista harissa plus dodatkowo do serwowaniaognista harissa plus dodatkowo do serwowania1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula grubo posiekanacebula grubo posiekana11 funt cukinii,ground ras-el-hanoutground ras-el-hanout1(może być lub przeglądać)rozdrobnione nitki szafranurozdrobnione nitki szafranu1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejpomidorypomidory21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejrzepa obrana i pokrojona w kliny o szerokości 1,5 calarzepa obrana i pokrojona w kliny o szerokości 1,5 cala5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcukinia, przycięta, o połowę poprzecznie, a następnie o połowę wzdłużcukinia, przycięta, o połowę poprzecznie, a następnie o połowę wzdłuż
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn