Kuskus i Mograbiah z suszonymi pomidorami
Kuskus i Mograbiah z suszonymi w piecu pomidorami to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 10g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka bulionu warzywnego, g mograbiah, g kuskus i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Spróbuj Kuskus i Mograbiah z suszonymi pomidorami, Jak zrobić domowe suszone na słońcu (suszone w piekarniku) pomidory, oraz Pomidory Suszone W Piekarniku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 ° F / 150°C. ułóż połówki pomidorów, skórkę do dołu, na blasze do pieczenia i posyp cukrem, 2 łyżkami oliwy z oliwek, octem balsamicznym oraz odrobiną soli i pieprzu.
Wstawić do piekarnika i piec przez 2 godziny, aż pomidory stracą większość swojej wilgoci.
W międzyczasie, umieścić cebulę w dużej patelni z 4 łyżkami oliwy z oliwek i smażyć na dużym ogniu przez 10 do 12 minut, mieszając od czasu do czasu, aż będą ciemny złoty kolor.
Wrzucić mograbiah do dużej patelni wrzącej osolonej wody (jak do gotowania makaronu). Dusić przez 15 minut, aż będzie miękki, ale nadal zachowuje kęs; niektóre odmiany mogą zająć mniej czasu, więc sprawdź instrukcje na opakowaniu.
Dobrze spuścić i spłukać pod zimną wodą.
W osobnym garnku zagotuj wywar z szafranem i odrobiną soli.
Umieścić kuskus w dużej misce i dodać 3 łyżki oliwy z oliwek i gotującego się wywaru. Przykryć folią i pozostawić na 10 minut.
Gdy kuskus będzie gotowy, wymieszaj widelcem lub trzepaczką, aby pozbyć się grudek i puchnąć.
Dodać ugotowaną mograbiah, pomidory i ich soki, cebulę i ich olej, estragon i połowę nasion Nigelli. Smak i dostosować przyprawy i oleju. Jest prawdopodobne, że będzie potrzebował sporej ilości soli. Pozostawić naczynie do temperatury pokojowej. Aby podać, ułóż go delikatnie na talerzu, umieść labneh na wierzchu (w kulkach lub łyżkach), skrop pozostałym olejem i zakończ resztą nasion Nigelli.