Kury Szkliwione Pomarańczowo

Kury Szkliwione Pomarańczowo
Kury z pomarańczową glazurą mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 1349 kalorii, 107g białka, oraz 86 g tłuszczu każdy. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka pomarańczy, Marmolada pomarańczowa, gałązki pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby spożywać kumkwaty, możesz podążać tym daniem głównym z Mus z ciemnej czekolady z kumkwatem cukrowym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 18 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kury Korniszonowe Szkliwione Pomarańczowo, Kury Korniszonowe Szkliwione Pomarańczowo, oraz Kury Korniszonowe Szkliwione Pomarańczowo.

Instrukcje

1
Usuń Pakiety podrobów z kur i zarezerwuj do innego użytku. Kury opłukać i osuszyć.
2
Usuń nadmiar tłuszczu i skóry. Kury Rub równomiernie solą i pieprzem. Wyciśnij sok z 1 ćwiartki pomarańczy do każdej jamy kury. Wypełnić ubytki kurze pozostałymi ćwiartkami pomarańczy, cebulą, marchewką, selerem naciowym i gałązkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Umieść kury, piersi po bokach, na stojaku z drutu w płytkiej patelni do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Wiązać nogi razem ze sznurkiem kuchennym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
4
W małym rondelku wymieszać pomarańczową marmoladę i kolejne 5 składników. Gotować mieszaninę na średnim ogniu, stale mieszając, 2 do 3 minut lub do momentu rozpuszczenia pomarańczowej marmolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marmolada PomarańczowaMarmolada Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Usuń i rezerwy 3/4 szklanki mieszaniny.
6
Piecz kury w temperaturze 350 przez 1 1/2 godziny; równomiernie posmaruj pomarańczową glazurą i piecz jeszcze 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Pędzel z pomarańczową glazurą; tarcza z folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
8
Piec 15 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsa w najgrubszą część uda 17
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Dekorować, w razie potrzeby.
10
Podawać z zastrzeżoną 3/4 szklanki mieszanki pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
TrudnośćŚredni
Gotowe W18 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia35
Magazyn